„Ehe Lõuna-Eesti“ on SA Lõuna-Eesti Turism poolt korraldatud konkurss, kus lisaks parimale turismisündmusele selgitatakse välja ka parim turismiobjekt. Parima turismisündmuse kategoorias olid lisaks auto24 Rally Estonia’le nominentideks Tõrva Loits 2014 (Valgamaa), Seto Folk 2014 (Põlvamaa), Ostrova Festival (Setomaa), Võhandu Maraton (Võrumaa), Võtikvere Raamatupidu (Jõgevamaa) ja Kalafest 2014 (Viljandimaa).

Tänavu esmakordselt FIA ERC autoralli Euroopa meistrivõistluste etapi staatust omanud auto24 Rally Estonia pälvis esimesel aastal ka FIA ERC sarja parima ralli auhinna. Tunnustused Eestist ja Euroopast näitavad, et 2010. aastal esmakordselt toimunud Rally Estonia meeskond on liikunud õiges suunas. Juba alguses oli korraldajatel selge, et tuleb jõuda rahvusvahelise tippsarja etapi staatusesse, mis tänavu edukalt realiseeriti. Lisaks mainitud FIA ERC sarja etapile oli tänavune auto24 Rally Estonia teist aastat FIA European Historic Sporting Rally Championship sarja ja Eesti autoralli meistrivõistluste sarja etapiks.

Sarnaselt eelmise aastaga kasutati ka tänavu mobiilipositsioneerigut, mille kohaselt saab öelda, et tänavuse auto24 Rally Estonia kiiruskatsetest sai osa 21 200 inimest, kellest 17 400 oli siseturiste ja 3800 välisturiste. Võrreldes eelmise aastaga on see number kasvanud, seda nii sise-kui välisturistide osas. Kui lisada siia juurde veel ka Tartus ava-ja lõputseremooniast ning publikukatsest osa saanud inimeste arv, saab öelda, et kokku sai auto24 Rally Estonia sündmustest osa 30 000 inimest.

Auto24 Rally Estonia poolt tellitud Konjunktuuriinstituudi uuringu arvutused näitavad, et antud sündmuse majanduslik mõju Lõuna-Eesti regioonile on 2,9 miljonit eurot ja piirkonda jäetud lisakäibe suurus on 3,4 miljonit eurot. Lisaks tuuakse välja ka see, et välisriikidest saabunud pealtvaatajate majanduslik mõju piirkonnale oli 970 900 eurot ja meeskonnaliikmetel 350 500 eurot, mis teeb väljast tulnud raha suuruseks 1 320 000 eurot.

Otsese mõju kõrval saab kindlasti sellise mastaabiga sündmuse puhul rääkida ka kaudsest mõjust, mis jõudis potentsiaalsete sihtturgudeni läbi Europordi ja tema partnerite telekanalitel näidatud kokkuvõtete ja Eurospordi kanalitel olnud Lõuna-Eestit tutvustavate klippide.

Auto24 Rally Estonia 2014 toimub 17.-19. juulil Lõuna-Eestis ja on FIA ERC ning FIA European Historic Sporting Rally Championship sarja etapp.