Kõige võimsamas masinaklassis ehk 4WD on rajale tulemas Siim Plangi ja Marek Sarapuu (Mitsubishi Lancer Evo X), kes juulis toimunud auto24 Rally Estonial said võistlustingimustes proovida hetke rallimaailma kõige uusimat R5 võistlusmasinat Peugeot 208 T16. Plangile ja Sarapuule on 4WD klassis konkurentsi pakkumas veel kolm ekipaaži, teiste seas ka Allan Ilves – Kristo Tamm (Subaru Impreza).

Kaheveolised autod on tänavu jagatud kolme põhiklassi ja neile lisandub veel kaks noorteklassi. 2WD 1600 klassis on stardis hooaja avaetapi Saaremaal võitnud Rasmus Uustulnd - Imre Kuusk (Ford Fiesta R2) ning kindlasti on pärast klassivahetust nendele kõva konkurentsi pakkumas Sander Siniorg – Annika Arnek (Ford Fiesta).

2WD 2000 klassis on rajale tulemas kümme võistluspaari ning nendest ehk nimekaim ka ralliradadelt tuttavad Lembit Soe – Ahto Pihlas (Toyota Starlet).

2WD 2000+ klassis on võistlusele startimas neli ekipaaži ning kõik neli stardivad BMW võistlusmasinatel. Võitjasoosikuna stardivad Võrumaa etapile Saaremaa võistluse võitjad Toomas Vask – Taaniel Tigas (BMW M3), kindlasti on nendele kõva konkurentsi pakkumas sarnase BMW M3 masinaga startivad Andrus Vahi – Alo Ivask. Samas klassis stardib ka Eesti Autoralli meistrivõistluste liidri Timmu Kõrge kaardilugeja Erki Pintsi poeg Kristian Pints, kes koos kaardilugeja Cristen Laosiga toovad rajale Kaur Motorsport värvides BMW M3 võistlusmasina.

Juunior 2000 klassis on registreerunuid neli ning kindlasti soovivad Roland Poom ja Taavi Udevald (Ford Fiesta R2) revanši Kenneth Sepalt ja Tanel Kasesalult (Citroen C2R2 Max), kes napilt võitsid nende eest Saaremaa võistluse.

Eelpool nimetatud nimedest tasuks veel ära mainimist see, et neist viis võistlejat on tänavused EAL Akadeemia liikmed – Rasmus Uustulnd, Sander Siniorg, Kristian Pints, Roland Poom ja Kenneth Sepp. Kuues EAL Akadeemia liige Karl-Martin Volver kahjuks Võrumaal ei stardi, põhjuseks tehnikaprobleemid. Nende osalemine Võrumaa rallisprindil on üks osa selle aasta EAL Akadeemia programmist, Võrumaa rallisprindil jälgib nende tegemisi muuhulgas spordipsühholoog. EAL Akadeemia programmis osalevad kuus noort autosportlast vanuses 15-23 aastat.

Veoautode klassis on üksteiselt mõõtu võtmas koguni seitse GAZ veokal startivat võistluspaari, teiste seas ka Eesti Autoralli meistrivõistluste klassi E13 liidrid Taavi Niinemets – Marco Prems (GAZ 51A).

Kindlasti pakub kolmest voorust koosnev võistlus põnevaid üllatusi igas masinaklassis ning publik saab vaatemängulise võistluse. Etapi paremus saadakse kolmest voorust kahe parema tulemuse summeerimisel.

Alati võistlejatelt ja publikult kiidusõnu saanud Võrumaa rallisprint sõidetakse Haanjas ning kruusal sõidetava katse pikkus on ca 10 kilomeetrit, mida läbitakse kolm korda. Võistluskeskus asub Haanjas ja esimese auto start esimeses voorus on kell 12.00. Pilet maksab 3 eurot.