See, et hooaja finaal sõidetakse just Kulbilohu rajal, on saamas traditsiooniks ja kokku tuleb starti 40 autot, mis on Olerex rallikrossi Eesti meistrivõistluste senine suurim osalejate arv. Üheski klassis pole meister veel selgunud ja viimasele etapile on lisavürtsi lisamas palju sõitjaid, kes tänavu pole rajal käinud ja toimunud on ka intrigeerivad klassivahetused. Eesti kõrval on sõitjatega esindatud Läti, Soome, Venemaa ja Valgevene.

Võimsamas, kaheliitriste turbomootoritega nelikveoliste autode klassis Super Car on registreerunud kokku 12 sõitjat. Esimest korda tuleb starti sellel aastal selles klassis ka eelmise aasta Eesti meister Ranno Bundsen (Mitsubishi Lancer EVO), kes tänavu on rohkem rallidele keskendunud.Teda ootavad põnevusega sarja tänavune liider, Janis Baumanis (Ford Fiesta Mk7), kellel punkte 110 ning Ricardo Bortkevitš (Mitsubishi Lancer EVO 6) ja Andri Õun (Ford Fiesta Mk7), kellel on punkte vastavalt 90 ja 89. Nagu näha, on siin kõik veel vägagi lahtine ja põnevust lisavad selle aasta Põhjamaade meistrisarja kaks kiiremat Mart Tikkerbär ja Sten Karuks (Peugeot 206). Möödunud aasta parim rallikrossisõitja Janno Ligur, keda teame esiveolise Super1600 auto roolist, teeb Kulbilohus aga kaasa Super Car klassis, sõiduvahendiks Reinsalu Sport meeskonna Ford Fiesta Mk7.

Super1600 klassis on liider Arvo Kasel (VW Golf) vaja koguda Kulbilohust vähemalt kaks punkti, et kindlustada endale tänavune meistritiitel. Kuid kindlasti ei piirdu Põltsamaa noormees vaid nende punktidega ja annab konkurentidele hea võitluse. Andre Kurg (Skoda Fabia), on teisel kohal ja tal on 26 punktiline edu Tõnu Peegi (Honda Civic) ees. Super1600 klassis on kirjas 13 võistlejat, noorteklassis Junior1600 aga kuus sõitjat. Mihkel Varul (Peugeot 206) on kogunud 90 punkti, teisel kohal olev Georg Orr (Lada Samara) aga 83 punkti. Sarja kolmandal kohal on kodurajal sõitev Robert Reinsalu (Ford Ka), kellel on punkte 43.

Tagaveoliste autode klassis Touring Car on oodata väga tuliseid lahinguid, sarja liider on enne viimast etappi 2011. aasta Eesti meister Rommi Pukk (BMW 318), kelle edu teisel kohal oleva ja eelmise aasta ning 2012. aasta Eesti meistri Kalmer Vahti (Lada 2101) ees on seitse punkti. Kolmandal kohal olev Margo Soomets (BMW 318) jääb sarja liidrist 15 punkti kaugusele.

Kulbilohus 12. septembril sõidetava Olerex rallikrossi Eesti meistrivõistluste viimase etapi võistlussõidud algavad kell 10.15, 12.30 jagavad sõitjad autogramme ja kell 14.00 alustatakse finaalidega.

Pilet pealtvaatajale maksab 7 eurot, alla 12-aastased lapsed pääsevad sisse tasuta ning kõigi piletiostjate vahel läheb loosi murutraktor.