Finaalidega alustatakse kell 17 ja päeva tähtsaima hetke, superfinaali algus on orienteeruvalt kell 20.45.

MX1 ja MX2 Inter klassides on stardis mitmeid kuulsaid nimesid eesotsas kahe eelmise aasta võitja Jevgeni Bobrõševi ja Sõmerpalu enda mehe Tanel Leokiga.

Venemaa parim krossisõitja, Honda World Motocross meeskonnaga MM-sarjas osalev Bobrõšev on võitnud Sõmerpalu motokrossi superfinaali kahel viimasel aastal ja tuleb ka tänavu Sõmerpallu selgete võiduplaanidega. Lisaks on MM-sarjast kohal veel Shaun Simpson, Davide Guarneri, Matiss Karro, Harri Kullas ja paljud teised.

Uue asjana on Sõmerpalus kavas enduurokross, mis sõidetakse lühikesel ja publikule hästi nähtaval rajal. Kasutusel on osa Sõmerpalu motokrossi rajast, millele lisatakse mõned lõigud raja äärest, kuhu on ehitatud kunstlikke takistusi nagu näiteks palgid, rehvid ja kivid. Erinevalt tavalisest enduurost lastakse võistlejad rajale korraga mees-mehe vastu võitlusesse.

Enduurokrossi finaalid toimuvad pärast MX2 ja MX1 Inter klasside finaale, rajal ollakse kuus minutit pluss üks ring. Võistlus peetakse kahes arvestuses: Enduro Kross Pro ja Enduro Kross Hobby. Pro klassis on kirjas Aigar Leok, Martin Leok, Toomas Triisa, Rannar Uusna, Mart Meeru, Tõnu Kallast ja paljud teised. Konkurentsi tulevad pakkuma Soomest MM-sarja kogemusega Valtteri Salonen, Lauri Salonen ja Antti Helstein. Lätist on kohal Janis Vinters ja Edgars Silins.

Enne superfinaali antakse start säärude võiduajamisele, mille kaugeim osaleja tuleb Uus-Meremaalt. Säärudega on rajal olnud nii peoperemees Aivar Leok kui ka pojad Aigar ja Martin Leok. Näha saab kindlasti ka huvitavaid kostüümivalikuid - varem on Sõmerpalu publiku ees sõitnud Vana-Kreeka jumalad, kauboid, naftašeigid ja paljud teised huvitavad persoonid. Säärude sõidu pikkus on kuus minutit pluss üks ring ja seda sõidetakse spetsiaalselt lühendatud ringil.