Rätsep näitas juba kvalifikatsioonis 47 MX1 ja MX2-klassi sõitja hulgas head minekut, edestades teise aja kirja saanud lätlase Karlis Sabulise parimat ringiaega pea sekundiga.

Rätsep alustas ka esimest sõitu hästi. Ta pääses liidrikohale juba avaringil ning vaikselt kasvatas konkurentide ees edumaad, võites lõpuks teise koha saanud Davis Ivanovsi 17 sekundiga. Kolmandana ületas lõpujoone Sabulis.

Teine sõit ei erinenud esimesest, kui Rätsep haaras esikoha endale juba sõidu algusest ning lõpuks oli ta edu teiseks tulnud lätlase Toms Macuksi ees üle 25 sekundi. Kolmandana ületas lõpujoone Erki Kahro, kes esimese sõidu katkestas.

Kahe sõidu kokkuvõttes kuulus seega esikoht Rätsepale, kes kogus maksimaalsed 50 punkti. Rätsepale järgnesid Macuks ja teises sõidus neljandana lõpetanud Ivanovs ning seda võrdselt 40 punktiga.

"Päev edenes eile Liepajas suhteliselt ideaalselt. Liepaja rada on paks ja liivane, millega kaasnesid sügavad augud ja sooned, aga mulle õnneks sellised rasked rajad meeldivad ja seetõttu oli ka tulemus hea. Sellise hooaja algusega on hea edasi minna - töötame edasi! Suured tänud kõikidele toetajatele ja fännidele," võttis oma eduka avavõistluse kokku Rätsep, keda saab kodumaal võistlemas näha juba eeloleval laupäeval Saku-Männiku krossirajal.

Priit Rätsep