Rätsepal on Kegumsi rajalt ainult positiivseid mälestusi, sest 2011 aastal võitis ta oma Hondal veenvalt mõlemad EMX2 klassi sõidud. Talle järgnesid toona taanlane Stefan Olsen ja prantslane Romain Febvre, kes juhib selle aasta MXGP maailmameistrivõistluseid. Aasta hiljem sai ta MX2 MM-arvestuses seal 14. koha.

Toonane võit on ka ajendiks, miks noormees Lätis tänavu taas starti läheb. "Eks nostalgia olegi üks peamiseid põhjuseid, miks Priit Lätis stardib. Arutasime mõni aeg tagasi koos oma meeskonna toetajatega ja ka hea koostööpartneri HRC Honda Racing eestvedajatega võimalust taas Kegumsisse minna ja sealt üks hea tulemus ära tuua. Kuna nende meeskonnal Kegumsi ajal võistluseid plaanis ei olnud, siis oli ühiste plaanide tegemine kerge ja lisaks Läti võistlusele plaanime minna ka Lommelisse," selgitas selle hooaja plaane Estonian Express Racing juht Andrus Möllits.

"Enne Kegumsi võistlust osaleb Priit HRC Honda Racing ridades Sõmerpalu staadionikrossil Väino Leoki rändkarikale ning ta sõidab seal MX2 tsikliga, et Kegumsiks korralik trenn teha ja väiksema tsikliga taas sinapeale saada," lisas Möllits.

“HRC Honda Racing meeskond koos toetajatega on teinud väga hea stardi oma debüüthooajale. Oleme alati olnud ambitsioonikate projektide toetaja ja Kegums 2011 oli tunnustus meeskonnale, kes on ka tänavuse projekti eestvedajateks. Eesmärgid peavad alati olema kõrged ja eelolev nädalavahetus on samm järgmiste suunas,” kommenteeris Aivo Mälk Honda Motor Europe Ltd. Eesti filiaalist.

"Mina omaltpoolt tänan neid mehi, kes selle projekti ellu viisid. Mina olen ainult see mees, kes rajal rulli keerab ja keda seal jälgitakse, aga seda ei näe keegi, kui palju vaeva telgitagustes nähakse. Honda CFR250R testimine oli edukas ja mina annan endast Kegumsis ja Lommelis kindlasti parima, et toetajatel nägu naerule panna," oli Rätsep optimistlik.

Sõmerpalus algavad treening- ja kvalifikatsioonisõidud täna kell 13:45 ja esimene võistlusstart antakse 17:10. Kegumsis istub Rätsep tsikli selga laupäeva hommikul 9 paiku.