Open klassis oli Türil kohal enamus hetkel sarjas kümne parema hulka kuuluvatest meestest, seega sai hea ülevaate, kus oma tasemega meie sõitjad on.

Esimeses sõidus kohe ees minema Jevgeni Mihhailov, sarja liider Dmitri Paršin sabas. Neile järgnes eestlaste duo, Indrek Mägi ja Priit Rätsep, viimane möödus Mägist ja hakkas vahet liidritega vähendama.  Kui sõidetud oli pisut alla poole võistlusmaast, tõusis Rätsep teisele kohale, Paršinist mööda. Mida ring edasi, hakkas tunduma reaalselt juba ka see, et Priit jõuab järele liidrile, kuid sõit sai siiski varem otsa, finišijoonel oli Mihhailovi ja Rätsepa vahe 3,5 sekundit. Kolmandaks sõitis end sarjas teist kohta hoidev Poola krossimees Lukasz Lonka. Neljas tšehh Petr Bartos, kelle järel tulid finišisse kolm eestlast, Indrek Mägi, Toomas Triisa ja Kristjan Rätsep.

Teises sõidus alustas liidrina Indrek Mägi, kuid avaringil haiget saanud ranne ei lubanud sellel kohal pikalt püsida. Liidriks tõusis avasõidus lõpuks tehniliste probleemide tõttu 12. kohale langenud Paršin. Tema järel Mihhailov, Lonka ja Priit Rätsep. Mihhailov ja Lonka vahetasid mitmel korral kohti ja Rätsep püsis nende taga neljandana. Siis aga eksis liider Paršin, kes langes neljandaks ja nii said kõik temast ettepoole jäänud koha võrra kõrgemale. See aga ei seganud Paršinit taas mõned ringid enne lõppu liidriks tõusmast ja sõitu võitmast, Mihhailov teine, Lonka kolmas ja Rätsep neljas.

Toomas Triisa tegi taas tugeva sõidu, lõpetades Petr Bartose järel kuuendana, Kristjan Rätsep pidi viimastel meetritel tunnistama sakslase, Christoph Häncheni 0,1 sekundilist paremust.

Kokkuvõttes etapivõit Mihhailovile Lonka ja Priit Rätsepa ees. Toomas Triisa oli kuues ja Kristjan Rätsep seitsmes. Kolmandana lõpetanud Priit Rätsep tunnistas, et teises sõidus andis tunda see, et ei ole harjunud pikemat võistlust (30 minutit pluss kaks ringi) sõitma.

"Eesti meistrivõistlustel on 20 minutit, eks trennis ikka laseme pikemalt ka, kuid võistlus on ikka teine asi. Esimene sõit oli päris hea, sai Mihhailoviga ikka päris võidu sõita, teises läks lõpus ikka päris raskeks, ega see tänane kuumus asja lihtsamaks ka ei teinud," rääkis Rätsep.

85 cc klassis tegi puhta töö Hollandi krossipoiss Micha-Boy De Vaal, kes võitis kindlalt mõlemad sõidud Vsevolod Brõljakovi ja Davide Bonini ees, Eesti krossipublikule tuttavatest nimedest oli Leedu sõitja Arminas Jasikonis kokkuvõttes kuues, Läti poisid Karlis Sabulis ja Paulss Jonass kaheksas ja kümnes.

Eesti parim oli kokkuvõttes Janno Schmidt, kelle koht oli kokkuvõttes 13. Avasõidus oli ta sunnitud katkestama, kuid teises sõidus näitas väga head kiirust lõpetades kümnendal kohal. Schmidtiga võrdse arvu punkte kogus Karel Kutsar, kes oli teises sõidus 12. kohal ja teise sõidu parem tulemus tagas koha eespool just Schmidtile.  Üks kiiretest eestlastest, Henri Roosiorg kukkus avasõidus, olles sellel hetkel kümnendal kohal, teise sõitu ta ei startinud.