Koos Euroopa parimatega eesotsas Jeremie Warnia ja Roman Coupriega, kes on võitnud nii Kiviõlis toimunud Euroopa meistrivõistluste etapi, kui ka mitu korda Le Touquet-il, asuvad stardijoonele ka eestlased Priit Järvloo ja Martin Toovis. KTM-il võistlevad eestlased stardivad numbri 493 all.

Laupäeval antakse start kohaliku aja järgi kell 13.00 ja finishilipp langeb Põhja-Prantsusmaa kuulsaimas kuurortis kell 16.00. Individuaalses arvestuses sõitjad lastakse rajale esimestena ja siis alles meeskonnad.

Eelmise aasta Euroopa meistrivõistluste neljas mees Järvloo osaleb sellel võistlusel esimest korda: “Ma ei ole kunagi analoogsel võidusõidul startinud, seega sellel aastal tahan ma maksimaalselt palju kogemusi saada, et järgmisel aastal juba individuaalses arvestuses hea tulemus teha.”

Toovisel on aga tänavu juba kuues kord Le Touquet krossil osaleda. Parima tulemuse saavutas ta 2010 aastal, kui ta koos Henri Mündiga lõpetas üldarvestuses 19ndal ja meeskondlikus arvestuses kõrgel 5ndal kohal. “2010 saime startida esireast ja nn vabas vees sõita. Tänavu on aga võistlusformaati muudetud ja meeskonnad stardivad individuaalses arvestuses osalejatest mitu minutit hiljem, seega üldarvestuse kõrge koha saavutamine on vähe tõenäoline, kuid kunagi ei tea. Sõita tuleb ikkagi 3 tundi ja seda väga raskel rajal. Pigem proovime meeskondlikus arvestuses hea koha saada ja Priidule maksimaalselt palju kogemusi ammutada,” rääkis Toovis.

Eestlaste parim tulemus pärineb aastast 2012, kui Tanel Leok saavutas soolotsiklite sõidus teise koha. Tänavu kahjuks meie mehi antud arvestuses ei osale.

Le Touquet krossi kohta leiab lisainfot ürituse ametlikult veebilehelt www.enduropaledutouquet.fr.