Võistluspaigas valitsesid parimad olud, mis praegusel aastaajal võimalik. Ilm oli küll tuuline, kuid päikeseline ja õhutemperatuuri 8-9 kraadi.

Eestlastest asus esimest vahetust sõitma Toovis, kes sattus kohe avaringil avariipuntrasse, kus kadus väärtuslikku aega. Mees aitas lisaks enda võistlusmasina kättesaamise ponnistustele ka ühte konkurenti, kes oli masinate kuhja all. Peale avaringi intsidenti suutsid eestlased aga takistusteta sõidu läbida ning lõpetasid üldarvestuses kõrgel 36-ndal kohal, seda arvestades, et meeskonnad startisid individiuaalarvestuses osalevatest sõitjatest mitu minutit hiljem. Meeskondlikus arvestuses kuulus aga eestlastele esikoht. Ameeriklane Sulaiman Rochemont koos prantslase Jimmy Farinaccio jäid meie meestest poolteist ja venelased Alexander Ivanyutin Nikolai Kudryavtsev pea kaks minutit.

Le Touquet krossil kuuendat korda võistelnud Toovise sõnul oli eestlaste hea tulemuse põhjuseks õige taktika. “Otsustasime tihedamalt boksipeatusi teha ja peale igat kolme ringi sõitjat vahetada. See lubas meil kiiremaid ringe sõita ja me ei väsitanud end ära. Rada läks päris auku ja pidime targalt sõitma. Kuna üks ring on ise pikk ja et kütust ikka kindlasti lõpuni piisaks, siis otsustasime veel lõpus lisapeatuse teha,” selgitas Toovis.

Eelmise aasta Euroopa meistrivõistlustel neljandaks tulnud Järvloo osales sellel võistlusel esimest korda: “Ma ei ole kunagi sellisel sõidul osalenud ja tunne on võimas! Tavalise krossiga ei hakkaks üldse võrdlemagi. Täiesti eraldi maailm ikka. Enne võistlust oli mõte, et tuleks siia järgmisel aastal individuaalarvestuses osalema, aga hetkel tundub, et pigem osaleme jälle meeskonnaga, kuna sellise võistluse jaoks treenimine on hoopis teistsugune, kui krossiks, kus sõidud on kiired ja lühikesed. Aga järgmise aastani on veel palju aega, seega otsustamisega on aega.”

Üldarvestuses võidutses üks võitjasoosikutest prantslane Romain Couprie, kes on võitnud ka Kiviõlis toimunud Euroopa meistrivõistluste etapi. Talle järgnesid tema kaasmaalased Matthieu Ternynck ja Keveen Rochereau.