Noor Eesti endurosõitja Priit Biene võttis osa Junior-klassis ning asus rängale katsumusele Husqvarna tsiklil. Esimene võistluspäev vältas 400 km, mis on tavalise võistlusega võrreldes erakordselt pikk. Koos katseülesõitudega kestis päev üle 12 tunni, erinevaid katseid ja teste oli enam kui kolme tunni jagu. Päeva lõpetasid õhtupimeduses sõidetud kolm katset. Biene lõpetas avapäeva 21. kohaga, kaotust võitnud soomlasele Eemil Pohjolale kogunes 34 minutit.

“Esimene päev oli ränkraske. Sõitsime ühel suurel ringil ja korduvkatseid ei toimunud. Pimeduses sõidetud katseid läbisime kiivritele paigaldatud lampide valguses, mis oli minu jaoks uudne kogemus. Piiratud ettevalmistusaja tõttu ei olnud mul enne võistlust võimalik kogu trassi läbi vaadata ja rajal oli palju üllatusi. Olen õnnelik, et suutsin päeva lõpetada ja tsikli ühes tükis finišisse tuua,” kommenteeris Biene.

Avapäeva talvised olud vahetusid Helsingi ümbruses sõidetud teiseks võistluspäevaks porikrossiks. Kuna tegemist oli talvise enduroga pidid sõitjad kasutama piikrehve ja see muutis Lõuna-Soome kivise maastiku läbimise raskeks. Husqvarna tsiklil sõitnud Biene lõpetas päeva 19. kohaga ja kaotas teist päeva järjest Junior-klassis võitnud Pohjolale 27 minutit. Absoluutvõitja oli soomlasest maailmameister Eero Remes.

“Teine päev oli lühem ja sarnanes rohkem tavalisele MM- või EM-etapile. Sellest hoolimata oli Soome graniitkivisel pinnasel tsiklit raske ohjata,” ütles Biene teise päeva järel. “Kokkuvõttes võib Soome MM-etapiga rahule jääda, kui mõni tiitlivõistluste etapp tulevikus taas lumisel pinnasel toimub olen targem.”

Priit Biene peaeesmärgiks on Euroopa meistrivõistluste sari, mis saab alguse aprilli viimasel nädalavahetusel Portugalis. Selleks valmisolekut on võimalik kontrollida Jõelähtme endurosprindil. “Sõidan EM-sarjas samuti Junior-klassis ning tahaksin hooaja kokkuvõttes lõpetada esikuuikus,” nimetas Priit Biene hooaja eesmärgid.

EM-sarja avaetapp toimub Portugalis, Gouveias 29.-30. aprillini.