Kraadiklaas näitas päikese käes üle 30 kraadi ja puhunud tuulest ei olnud üle 30 minuti kestnud võistlussõite kestma pidanud võistlejatel mingit kasu. Tohutut võhma nõudev spordiala on normaalsegi temperatuuri juures raske, mis siis veel kuumast rääkida. Meedikutel tuligi täna põhiliselt tegeleda nõrkenud korvisõitjate turgutamisega. Külm vesi oli nii sõitjate kui pealtvaatajate seas Kiviõlis samuti väga nõutud kaup.

Esimese sõidu õnnelikud võitjad oli Etienne Bax/Kaspars Stupelis (Holland/Läti). Kuigi nad tegid stardis vöikese kokkupõrke, said siiski esimestena minema ning juhtisid kogu sõidu. Eilses kvalifikatsioonis neljanda tulemuse välja sõitnud 9kordne maailmameister Daniel Willemsen ütles enne võistlust, et eile olid tal probleemid mootoriga, kuid need said tänaseks lahendatud. "Daiders, super!" olid ta ainsad sõnad oma uue lätlasest korvipoisi kohta. Willemsen tuli esimeselt ringilt kolmandana, teisel ringil suutis ta teisel kohal olnud Ben Adriaenssenist/Sven Verbruggest (Belgia) mööduda ning teisele positsioonile jäi kümnendat maailmameistritiitlit jahtiv Willemsen ka pidama. Sõidu keskosas üritas ta vahet Bax/Stupelsega vähendada, see oligi juba 4sekundiline, kuid lõpuks venis siiski 16,5 sekundi pikkuseks.

Kolmandale kohale käis aga tugev heitlus kahe Belgia paari Adriaenssen/Verbrugge ja Jan Hendrickx/Tim Smeuninxi vahel. 8. ringil läksid Hendrickx/ Smeuninx kolmandaks ning nii jäi seis kuni finišini.

Esimesed eestlased, Varik/Kõiv ja Gordejev/Parksepp heitlesid sõidu alguses kohtadel 16-17. Varik/Kõiv suutsid välja sõita. 13. koha, millisel positsioonil olles tulid nad 19. minutil maha: korvipoiss oli lihtsalt nõrkenud. Ka Gordejev/Parksepp tulid pärast 7. ringi boksi.

Parimateks eestlasteks sõitsid end Are Kauriti sätitud tuttuue 2013. aasta 500-kuubikulise KTM enduuroratta mootoriga tsiklil Tanel Reesna/Ruslan Talf. Nad suutsid välja sõita 14. koha, kuid korvimees Talf vajas pärast finišit meedikute tõsist turgutamist hapnikumaski all ja jaheda veega, mida talle ohtralt lihtsalt kaela valati. "Teist sõitu ma mingil juhul ei jaksa," väitis Talf, kuid oli seal siiski stardis.

Argo Põldsaar/Indrek Aljes olid selles sõidus 17., kahekümne parima seas said MM-punkte ka Marko Miil/Marek Miil (19.) ja Margo Sonn/Marek Kõiv (20.), Varik/Kõiv olid 24., Gordejev/Parksepp 26.

Teises sõidus said Willemsen/Daiders kohe stardist suurepäraselt minema, teisel positsioonil nende selja taga olid Igor Rodionov/Dmitri Rodionov (Venemaa). Esimese sõidu võitjad Bax/Stupelis olid stardis aga alles kuuendad, nende ees väga kõvad konkurendid Joris Hendrickxs/Kaspars Liepins (Belgia/Läti), Hendrickx/Smeuninx ja Aedriaenssen/Verbrugge.

Paari ringi järel tõusid Bax/Stupelis viiendaks, kuid see jäi ka nende tipuks selles sõidus. Willemsen/Daiders läksid kõigil konkurentidel väga pikalt eest ära ja võitsid sõidu ning ka kogu Kiviõli MM-etapi. Teiseks jäid selles sõidus Hendrickxs/Liepins (esimeses sõidus katkestasid), kolmandad olid Hendrickx/Smeuninx.

Nn Eesti meistrivõistluste arvestuses ehk Eesti korvipaaride seas näitasid parimat tempot alguses Reesna/Talf, kes sõitsid vahepeal 14. positsioonil, kuid tulid siis rajalt maha. Õnneks mitte lõplikult, vaid tegid lihtsalt puhkepausi ja hiljem veel teisegi ning suutsid sõidu küll üliväsinutena, kuid siiski lõpetada 21. kohaga.

Selles sõidus tegid eestlastest parima tulemuse Miil/Miil (17.), Põldsaar/Aljes (19.), Gordejev/Parksepp 22., Karing/Kindel 27., Maltsar/Holm 28., Sonn/Kõiv 30.

Teise sõidu finišis kasteti mehi juba lausa voolikust, pudelitega ei olnud siin enam midagi teha. Kes suutis kasvõi puhkepauside abil selle sõidu lõpetada, oli tõeline kangelane.

Kiviõli MM-etapi võitsid nagu juba öeldud Willemsen/Daiders, teised olid Bax/Stupelis, kolmandad Hendriks/Smeuninx.

Kuna 2013. aasta külgkorvide MM-kalender on juba paigas, võib ka välja öelda, et järgmisel aastal kohtutakse Kiviõlis taas 4. augustil.

Kiviõlis täna samuti peetud quadracerite Eesti meistrivõistluste etapi võitis eile õhtul quadide arvestuses öökrossigi võitnud Andro Halliko, talle järgnesid Sten Jupaschevski (sõitudes neljas ja teine) ning Priit Järvloo (mõlemas sõidus kolmas).