Kuna tegu oli eelviimase etapiga, siis oli võimalus, et esimesed meistrid selguvad juba Põltsamaal.

Põltsamaa tehnikaspordiklubi poolt korraldatud etapil oli rahvast raja ääres palju, mis on ka mõistetav, sest kohaliku klubi Yellow Racing sõitjad olid kindlasti ühed soosikutest.

ERC 2000 klassis olid asjad põnevad juba eelsõitudes, eriti kolmandas. Esmalt tegi soovimatu õhulennu Kevo Kärp, kes oli tegemas väga head aega, kuid kuna tal ka eelnevatest voorudest head ajad all olid, sai ta kolmanda stardikoha finaali.

Kolmanda eelvooru viimases stardis olid koos Arvo Kask ja Sten Oja. Stange stanges sõidetud eelsõidu lahendus saabus viimasel ringil, kui teisel kohal olnud Kask pääses Ojale kõrvale ja suutis ka kodupubliku kisa saatel mööda minna. See heitlus läks edasi ka finaali, kuid selleks pidi Kask kõvasti tööd tegema, sest langes esimesel ringil üsna tahaotsa. Oja kihutas liidrikohal, Sten Suvemaa teisel kohal, Kask tegi aga supersõitu, kui peagi oli Oja kinni püüdnud ja koos kihutati teistel eest. Kask otsustas rünnata samas kohas, kus eelsõidus ja see õnnestus. Kodupubliku ovatsioonide saatel tuli Kask võitjana finišisse, Oja teine ja Sten Suvemaa kolmas. Kuid saadud punktidest piisas Sten Ojale, et tänavune meistritiitel klassis ERC 2000 enne viimast etappi kindlustada.

„Loomulikult väga rahul, lõpuks saime kätte selle, mida oleme pikalt püüdnud," ütles Oja. Lisaks sihib ta tänavu ka NEZ sarjas klassi NEZ1600 võitu, kus ta peale kolme etappi liider on. Ojal on enne viimast etappi 88 punkti, teisel kohal oleval Kasel 66.

Division 1 klasss oli rajal kolm võistlejat, Imre Saks, Jarmo Võsa ja Pait Reiman. Eelsõitude kiireim oli Saks Võsa ja Reimani ees. Teises eelsõidus levis aga Saksa autost õlilõhna ja kui mehaanikud asja uurima hakkasid, selgus, et käigukastiga hakkasid asjad ühele poole saama. Saks läks siiski riski peale välja, teadmata, kui kaua kast kestab ja mitut käiku tal kasutada õnnestub. Finaalis asus Saks liidriks, kuid esimestel ringil tegi head sõitu Pait Reiman, möödudes nii Võsast kui Saksast ja asudes ise liidriks.

Samal ajal kui Reiman eest libises jagasid Saks ja Võsa teist-kolmandat kohta, oli möödmiskatseid ja põnevat heitlust, mis päädis paraku Jarmo Võsa raja äärde jäämisega eelviimasel ringil. Katkestamise põhjus oli tehniline rike. Reiman sai kindla võidu, Saks teine ja kolmanda koha punktid sai Võsa. Peale finaali selgus, kui keerukates oludes oli Saks sõitnud, käigukasti oli alles jäänud vaid teine käik. „Stardis hoidsin jõuga esimest sees, alguses sain korra kolmanda ka panna, kuid siis jäi alles ainult teine käik. Väga vajalikud punktid tõime koju," rääkis Saks.

Saks tõusis ka meistrivõistluste liidriks enne viimast etappi, punkte on tal 73, teisel kohal on Denes Truu (64 p) ja kolmas Erki Koldits (56 p). Reiman tõusis etapivõiduga neljandaks, punkte on tal 49.