Nädala eest Saaremaal toimunud Eesti meistrivõistluste viimasel etapil esirattaveoliste autode arvestuses Eesti meistriks kroonitud Pärn ja Järveoja hoiavad Junior WRC sarja punktiarvestuses 55 punktiga üheksa ekipaaži seas neljandat kohta, kolmandast kohast lahutab mehi 13 punkti.

"Seis punktitabelis on tihe. Koht esikolmikus on hetkel veel täiesti võimalik. Varasemalt ei ole me aga Hispaanias võidu sõitnud, mistõttu ootab meid ees taas üks uus ja keeruline võidusõit," ütles Pärn oma pressiteenistuse vahendusel.

Tänavune Hispaania MM-ralli erineb teistest autoralli maailmameistrivõistluste etappidest mitme aspekti tõttu. Esiteks sõidetakse Hispaanias nii asfaldil kui ka kruusal. Võrreldes mullusega on kruusal sõitmine tõstetud ralli viimasele päevale ehk pühapäevale. Esimesed kaks päeva sõidetakse seega asfaldil. Teiseks teevad Junior WRC sarja sõitjad kaasa kogu ralli, mis on tänavu selliselt ainukeseks korraks.

"Terve hooaja oleme omandanud kogemusi nii asfaldil kui ka kruusal. Nüüd on võimalus neid rakendada mõlemal teekattel ja sõita hooaja viimasel võistlusel välja korralik resultaat," rääkis Pärn. Eelmisel nädalal Eesti meistritiitli võitnud noormees lisas, et esimeseks eesmärgiks on punktitabelis hetkel meeste seljataga olevaid sõitjaid mitte mõõda lasta. Teiseks eesmärgiks on võistlustempo suurendamine võrreldes eelnevate rallidega. "Kuna see on nüüd meie jaoks kolmas asfaldiralli, siis kogemust on veidi juba kogunenud ja üritame seda nüüd rajal kiirusesse üle kanda."

Ajalooliselt on Hispaania ralli eestlastele pigem sobinud. Ühe oma viiest MM-ralli võidust on Markko Märtin – Michael Park võtnud just Hispaanias. Kiiret sõitu on neil teedel teinud ka Ott Tänak.

"Eeldused kiireks sõiduks on ka meie jaoks olemas. Saab näha kas suudame need oma kasuks põõrata," rääkis Pärn, lisades et oma iseloomult erineb Hispaania ralli nii Saksamaa kui ka Prantsusmaa rallist. "Teed peaks kuuldu põhjal olema laiemad, lõikamisi tehakse vähem ja ka kurvid peaks olema veidi kangemad."

Oma kolmandal asfaldiralli eel tunneb Pärn ennast enesekindlamalt. "Tööd on terve hooaja tehtud ja tahame hooaja viimase võistluse lõpetada positiivse emotsiooniga. Selleks peame kiirust tõstma ja lootma ka veidi kuivemale ilmale, sest eelmised rallid näitasid, et sellistes oludes olen hetkel kiirem," ütles ta.

Hispaania ralli testikatse sõidetakse neljapäeva pärastlõunal. Ralli ametlik start on reede õhtupoolikul. Ralli lõppeb pühapäeval ja auhinnatseremoonia toimub Salous pühapäeval orienteeruvalt kell 17.00 kohaliku aja järgi.