Pärn - Järveoja osalevad 2013.a Junior WRC sarjas, kus sõidetakse esirattaveoliste Ford Fiesta R2 võistlusautodega. Selleks, et hoida ennast heas sõiduvormis ja mõista paremini esirattaveolise auto käitumist võistlussituatsioonis, otsustati kaasa lüüa ka 2013.aasta Eesti meistrivõistlustel. „Täname MM – Motorspordi meeskonda, kelle abiga sõlmisime sponsorluse korras Ford Fiesta R2 kasutuskokkuleppe Katap Racinguga. Katap Racing on Soomes tegutsev rallitiim, mis kuulub samuti käesoleval aastal Junior WRC-s sõitvale Niko-Pekka Niemineni isale;“ selgitas Pärn.

“Tegemist on põhimõtteliselt sama võistlusautoga mida kasutame ka Junior WRC sarjas. Rendileping Katap racinguga näeb ette, et saame antud autot kasutada käesoleva aasta lõpuni. Plaanis on kaasa teha Eesti meistrivõistlused ning lisaks koguda rohkesti testikilomeetreid. Suuremaks eesmärgiks on sõiduvormi parandamine ja selle realiseerimine tugevateks resultaatideks nii Eestis kui ka siit väljaspool, „selgitas Pärn. Junior WRC sarjas Portugali MM rallil debüteerinud noormees lisas, et tehnilist hooldust teeb neile Eestis toimuvatel võistlustel CRC (Car Rebuilding Company) tiim Indrek Tammvere juhtimisel.

Nädalavahetusel toimunud treeningul sõitsid Sander ja Ken veidi üle 100 kilomeetri. „Väga hea meel on, et saime sõiduvormi treenida. Kasutasime testil kahte erinevat lõiku, millest üks oli kiire ja teine aeglasema ning tehnilisema iseloomuga,“ rääkis Pärn.

Mai lõpus Kreeka MM rallil startiv Sander lisas, et tervikuna oli testipäev kasulik ning autotunnetus on nüüd märksa parem. „Tunne on hea. Paremaks saab alati minna, aga selleks pean veel rohkem sõitma,“ märkis ta.

Eeloleval nädalavahetusel sõidetakse autoralli Eesti meistrivõistluste teine etapp Tallinna ralli, kus osalevad ka Pärn – Järveoja. „Enesekindlust saime tublisti juurde, eks nüüd Tallinna rallil saame näha, milline meie kiirus on võrreldes konkurentide omaga,“ ütles Sander.