Junior WRC sarjas kaasa tegevad Pärn – Järveoja osalevad rallil esirattaveolise Ford Fiesta R2 võistlusautoga. Soome MM rallil kahel korral osalenud Sander Pärn tahab sel aastal jõuda ralli lõpuks Junior WRC sarjas kolme parema sekka.

Hetkel, pärast kahte esimest Junior WRC sarja etappi, mis juuniorid on sel aastal sõitnud, hoiavad Pärn – Järveoja sarja kokkuvõttes kolmandat kohta. „Kreekas saavutasime oma esimese poodiumikoha ja Soomes tahame seda tulemust korrata,“ ütles Pärn. Noormees lisas, et kuna Soome rallil on ta kahel viimasel aastal osalenud, siis tunneb ta end enne rallit enesekindlamalt. „Pärast Kreekat oleme sõitnud paar rallit ning lisaks teinud mitusada kilomeetrit testi. Seega korralik ettevalmistus eelseisvaks maailmameistrivõistluste etapiks on tehtud,“ rääkis Sander.

Kiireid konkurente on Pärn – Järveojal Soomes kümmekond. „Ees seisab väga raske ralli. Soomet tuntakse kui ühte keerulisemat võidusõitu kogu MM kalendris ning lisaks annab asjale vürtsi nüans, et konkurente jagub palju;“ selgitas Pärn. „Nagu sel aastal juba tulemustest nähtub, on kiired nii Pontus Tidemand kui ka Oscar Suarez. Kindlasti ei tohi alahinnata kohalikke olusid hästi tundvat Andreas Ambergi ning Kreekas poodiumikoha eest heidelnud Murast Bostancit,“ märkis Pärn.

„Meie jaoks on tegu väga olulise ralliga ja teeme kõik selleks, et saavutada sellelt rallilt hea tulemus. Kuna Soome on Eestist vaid kiviviske kaugusel ootame võimalikult paljusid fänne raja äärde meile kaasa elama,“ ütles Pärn.

Selle aastane Soome MM ralli saab alguse kolmapäeva õhtul, mil sõidetakse testikatse. Ralli esimene kiiruskatse sõidetakse neljapäeval veidi pärast kella 12. päeval. Pärast kahte ja poolt päeva pingelist võidusõitu oodatakse esimesi autosid ralli finishisse laupäeval õhtul kella kuue paiku.