Prantsusmaa MM-ralli on kolinud uude piirkonda. Korsika saarel sõidetud etapp oli maailmameistrivõistluste kavas alates aastast 1973, eelmine aasta jäi Prantsusmaa FIA rotatsioonisüsteemi tõttu kalendrist välja, kuid on tänavu taas tagasi. Uueks piirkonnaks, kus rallit sõidetakse on kirdeosas, Saksamaa piiri ääres olev Alsace, mis kuulus mitmel viisil. Nimelt on selle piirkonna keskuseks Strasbourg, kus asub nii Euroopa Parlament, Euroopa Nõukogu kui ka Euroopa Inimõiguste Kohus, lisaks on sellele piirkonnale iseloomulikud viinamarjaistandused ja ehk rallimaailma vaatenurgast olulisim fakt, sealt on pärit kuuekordne maailmameister Sebastien Loeb.  Eks näis, kes finišeerib pühapäeval, Euroopa Parlamendi ees oleval poodimil esimesena, kuid on üsna suur tõenäosus, et võitja nimi on Sebastien.

Oma teisel asfaldirallil stardivad Ott Tänak ja Kuldar Sikk. Oti sõnul ei oska ta sellelt rallilt midagi oodata, kuna pole varem Prantsusmaal sõitnud.

„Ma olen kuulnud, et teed on seal Saksamaa ralliga sarnased. Üks oluline asi, millele peame Prantsusmaal tähelepanu pöörama, on legend ja selle koostamine," räägib Ott Tänak. Mäletatavasti tõdes Ott peale Saksamaa rallit, et asfaldil on legendi koostamine hoopis teine teema kui kruusal, kuid omad õppetunnid saadi sealt kätte.

„Saksamaal nägime, kui keeruline see on, kuid saime seal ka palju targemaks selles vallas ja usun, et Prantsusmaal saab väheke lihtsam olema. Kuid kindlasti mitte lihtne, meie eesmärk on ralli lõpuni tulla, ilma superrallita ja vähendada vahet esiotsa sõitjatega," seadis Ott Tänak eesmärke Prantsusmaa ralliks.

Enne Prantsusmaa rallit Soomes, Finnsco rallil heas hoos olnud Tänak pälvis maineka autospordiajakirja autosport.com veergudel kiidusõnu Markko Märtinilt, kes on Otile olnud viimastel aastatel väärtuslikuks õpetajaks.

„Vaatamata katkestamisele (liidrikohalt ) oli see üks Oti paremaid sõite. Kui välja arvata väike test, oli see tal esimene kord Super 2000 auto (Ford Fiesta) roolis. Selle pealt juhtida Soome meistrivõistluste etappi on väga hea näitaja," rääkis Märtin autosport.com portaalile antud usutluses.

Ott Tänaku kiirust Super 2000 auto roolis saab näha juba Saaremaa rallil, mis sõidetakse 8.-9. oktoobril.