"Ootan seda võistlust suure innuga. Mulle meeldib Portugal ning ma olen järgmise nädala suhtes positiivselt ja enesekindlalt meelestatud," sõnas Tänak M-Spordi pressiteenistuse vahendusel.

Tänak saab Portugali ralliks täiesti uue Ford Focus WRC masina. "Alustame puhtalt lehelt - uus ralli uue autoga annab meile võimaluse senine ebaõnn seljataha jätta. See annab mulle tohutult palju enesekindlust, et läheme piirkonda, mis mulle tõesti meeldib ning meil on uus masin. Autot on palju muudetud, terve meeskond on selle kallal kõvasti vaeva näinud. See on nii mitmeski mõttes samm edasi, kuid minu jaoks on kõige olulisem edasiminek juhtimissüsteemi osas," selgitas Tänak.

Eestlane usub, et Portugali kiiruskatsed peaksid talle sobima. "Kiiruskatsed on tehnilised ja käänulised, kuid üldiselt on need võrreldavad Algarvega (M-sport käis seal testimas - toim.), kus oli samuti palju mägesid ja pimedaid kurve."

MM-sarja viiendaks etapiks olev Portugali ralli toimub 21.-24. maini. Tänak on hetkel üldarvestuses 10. kohal 13 punktiga, kindel liider on Sébastien Ogier 84 silmaga (Üldseis).