Kord päikest, kord pilvi ja lumesadu näidanud kevadiselt heitlikul päeval oli Viljandimaal kaheksas võistlusklassis stardis 130 osavõtjat alates neljaastatest kuni 60+ vanuseni välja.

Toit's 50 PW/Mini kõige väiksemate võidusõitjate klassis pidasid Venemaa võidusõitja Ivan Kljuškin (KTM) ja Mattias Tamekant (KTM, RedMoto Racing) maha tasavägise duelli, nende selja taga oli teine tasavägine võitluspaar Krevor Nõmme (KTM, Kahro Racing) ja Lucas Leok (KTM, Sõmerpalu MK). Mõlemad noormehed osalesid kas päris esimesel või ühel elu esimestest võistlustest ning mida ring edasi, seda suuremaks läks hoog ja osavus. Aigar Leoki poeg Lucas haaras lõpuks enda kätte kolmanda positstiooni ning järjestuses Kljuškin, Tamekant ja Leok ka lõpetati. Selle klassi teises sõidus Nõmmel liidriks pääseda, teda jälitanud Kljuškin eksis kolmandal ringil ja langes neljandaks. Teiseks tõusnud Leok asus kuuendal ringil sõitu omakorda juhtima, kuid pidi seekord Nõmmele siiski alla vanduma. Finišeeruti järjestuses Nõmme, Kljuškin ja Leok ning lõplikuks paremusjärjestuseks jäi Kljuškin, Nõmme ja Leok.

50cc klassis võitis mõlemad sõidud kindlalt lätlane Jekabs Kubulins (KTM), ka teine ja kolmas olid mõlemas sõidus samad sõitjad ning loomulikult oli sarnane ka etapi poodium: Enriko Peilman ja Karl Teesalu (mõlemad (KTM-i sõitjad RedMoto Racing klubist).

Citroen 65cc klassis sai esimeses sõidus suurepärase stardi Richard Paat (KTM, AYR Racing Team) ja suutis esimest kohta hoida kuni võistluse lõpuni. Lätlane Janis Kubulins (KTM) püsis tal küll tihedalt kannul, kuid päriselt ohustama ei pääsenud. Kolmandal kohal oli pikalt Joosep Pärn (KTM, Pärnu Motoclub), kuid siduririkke tõttu oli ta sunnitud katkestama. Kolmandaks tõusis seejärel Romeo Pikand (KTM, Viljandi VMK), kes sel positsioonil ka lõpetas. Teises stardis sai Paat taas superstardi ning tundus, et stsenaarium Paat ees, Kubulins järel kordub taas kuni finišini, kuid seitsmendal ringil tehtud viga viis Kubulinsi ette ning sõiduvõit tõstis lätlase esimeseks ka etapi kokkuvõttes. Ratta korda saanud Pärn seekord kolmandat kohta käest ei andnud. Etapi kokkuvõttes astus pjedestaali kolmandale astmele siiski Pikand.

Citroen 85cc klassi konkurentsitu liider oli täna Priit Rätsepa hoolealune Mikk Martin Lõhmus (KTM, HRC Eesti Racing Team), kes konkurentidel 40 sekundiga eest ära sõitis. Ka teist kohta hoidis kindlalt enda käes Robert Sarapuu (KTM, Yamamoto RC), kuid kolmandale kohale pretendeerisid Mikk Kallion (KTM, Sõmerpalu MK) ja Tristan Uiga (Husqvarna, Motoextreme), kellest viimane jäi peale esimeses sõidus ning kindlustas selle koha ka teises sõidus. Ka päeva kokkuvõttes olid poodiumil esimesena Lõhmus, teisena Sarapuu ja kolmandana Uiga.

Pitbike A ja B klasside võidusõitjad. Kvalifikatsiooni aegade põhjal jagus kumassegi võistlusklassi täpselt 15 osalejat. Kaasik&Raja Pitbike B klassi esimest sõitu läks juhtima Viljandimaa tütarlaps Marleen Valdas (BucciMoto, Mini RC), keda jälitas pikalt Meelis Sarapuu (Pitpro, Mini RC). Nende äärmiselt tasavägise duelli lahendas lõpuks enda kasuks Sarapuu, kolmanda koha sai Kaido Raal (Pitpro, Tihemetsa MK). Teises sõidus pakkusid Sarapuu ja Valdas taas tasavägise heitluse, kuid seekord ületas tütarlaps finišijoone esimesena, Sarapuu langes aga neljandaks. Teise koha sai selles sõidus Raal ja kolmas oli Sven Seinpere (BucciMoto, Mini RC). Kokkuvõttes esimene Valdas, teine Sarapuu ja kolmas Matis Heinpõld (Pitpro, Viljandi VMK).

Laager.ee Pitbike A klassis asus peale pikka pausi starti Henri Remma (YZF, Freetime Racing). Stardi võitis Sasha Võsa (Pitpro), Remma asus konkurente jälitama neljandalt kohalt Võsa, Claus Oliver Pajuri ja Karl Lõbusa järel. Legendaarne sõitja demonstreeris, et vanad oskused tuleb vaid meelde tuletada ning kaks ringi enne lõppu oli ta juba liider ja esimesena sõidu ka lõpetas. Teine Võsa, kolmas Targo Tintso (Pitpro, Kagu MK). Ka teise sõidu stardi võitis Võsa, Remma läks rajale teisena. Võsa pidi võistluse katkestama ning Remma asus liidriks, kuid kuuendal ringil tehtud eksimus viis võistlejaterivi etteotsa hoopis Juss Maidla (BucciMoto, Kagu MK), kes esimesena ka lõpetas. Teine oli Tintso ja kolmas Lõbus, Remma pidi leppima neljanda kohaga. Kokkuvõttes võitis etapi siiski Remma Maidla ja Tintso ees.

Mini Dirt 88 Semi esimese sõidu võitis tasavägises heitluses Jurijs Sigajevs (BucciMoto, Läti) pitbike'ide sarja eestvedaja Marko Lepiku (BucciMoto, Mini RC) ja Kaido Raua (Viljandi VMK) ees. Teises sõidus suutis Lepik Sigajevsi edestada ning kindlustada sellega ka etapivõit, kolmanda koha võttis Raud.

Kõige auväärsemas eas osalejate, UNB Pitbike 35+ klassis oli Lepik konkurentidest üle nii esimeses kui teises sõidus. Esimeses sõidus suutis Sigajevsi edestada veel ka Romet Ahi (Pitpro, Mini RC). Teises sõidus oli Ahi taas teine, kuid kolmanda koha võttis Ainars Karro (BucciMoto, Läti), kes oli Lepiku ja Ahi järel kolmas ka etapi kokkuvõttes.

Eesti noorte motokrossi karikavõistluste teine etapp toimub 13. mail Kuimetsa krossirajal Raplamaal. BucciMoto Pitbike Cup jätkub 27. mail Järva-Jaanis.