KTM Freeride E elektritsikliga asub pühapäeval starti Aivar Moks, kes osaleb numbri 32 all Karksi Valla meistrivõistluste klassis. Spetsiaalselt motokrossiks ja maastiksõiduks loodud KTM Freeride E elektritsiklil on 30 hobujõuline mootor, millel väänet 42 Nm ja elektrimootorile omaselt on see saadaval alates kiirenduse algusest. Kuna tsiklil puudub traditsionaalne käigukast ja sidur, siis on sellega sõitmine väga lihtne ja sujuv. Ühe 300 voldise aku laadimisega saab sõita vabalt üle poole tunni ja varuaku vahetamine käib hõlpsalt. Aku laadimine võtab aega 1,5 tundi ja samal ajal saab sõita varuakuga. 45 minutiga on aga juba aku 90% täis, seega saab ka vajadusel 45 minuti pärast sõitma minna. Ainja rajal saab ühe akuga vabalt sõita treening- ja kvalifikatsioonisõidu ning hiljem teisega maksimumkiirusega kaks võistlussõitu.

Sooloklassides on laupäeval MM-meestest võistlema tulemas kuninglikus MXGP klassis osalev Tanel Leok, MX2 klassis soomlane Harri Kullas ja külgvankritel Janis Daiders - Martins Antons. Janis Daiders, kes võitis eelmisel kümnendil koos venna Laurisega ka Eesti meistritiitli, saavutas maailmameistrivõistlustel aastal 2009 pronksi ja 2011 hõbeda.

Lisaks paljudele külalisvõistlejatele on Ainjas stardijoonel ka enamus Eesti paremikust eesotsas Türil toimunud Tridens Eesti meistrivõistluste avaetapi MX1 ja MX2 võitjate Juss Laansoo ja Erki Kahroga.