Mantova linna krossirada hoiab elus ja arendab Tazio Nuvolari nimeline motoklubi. Infoks, Tazio Nuvolari on eelmise sajandi keskpaigas nii moto- kui autoaladel laua puhtaks teinud võidusõitja, keda Ferdinand Porsche kirjeldas lausa nii: parim, kes on kunagi olnud, on ja tuleb.


Mantova rada on üks kompaktsemaid ja ka tehnilisemaid radasid GP kalendris. Ühtegi eriti pikka sirget pole. Kuid kurvid on põnevad, on huvitavaid ja keerulisemaid elemente. Möödasõiduvõimalusi on rohkem kui Trentinos, mis teeb eeloleva etapi vägagi kutsuvaks.



MXGP klass ootab pingeliselt tagasi valitsevat maailmameistrit Jeffrey Herlingsit (RedBull KTM Factory Racing), kuid Mantova etapiks on see veel väga väike lootus. Jeffrey istus küll juba maanteeratta selga ja alustas treeninguid, ent motikast on ta eemal olnud siiski 3 kuud. Teha come back kiirustades ja sellisel ettearvamatult muutuval rajal nagu Mantova ei pruugi olla parim idee.


Igal juhul on eeloleva etapi favoriidid nagu eelnevalgi Tim Gajser (HRC Honda) ja Antonio Cairoli (RedBull De Carli KTM Factory Racing). Timile on Mantova rada viimaste aastate lõikes pakkunud ootamatuid ja sugugi mitte meeldivaid üllatusi. Mantova, mis on tuntud GP sarjaeelse n-ö soojenduskrossi korraldajana, on kahel viimasel aastal saatnud Timi raja äärde. Eelmisel aastal sai ta teatavasti päris tõsise vigastuse ja sel aastal tuli Itaalia MV teises sõidus DNF samuti sõiduvea tõttu.


Nüüd kõige spekulatiivsem ja ebatäpsem osa eelvaatest – kes võiksid poodiumit üllatada?
Pakun jätkuvalt Arminas Jasikonist ja lisaks ka Arnaud Tonust, kes tuleb väga tõusvas joones.





Top 10 MXGP


1. Antonio Cairoli, ITA, KTM 191p


2. Tim Gajser, SLO, Honda 175p


3. Gautier Paulin, FRA, Yamaha 142p


4. Arminas Jasikonis, LTU, Husqvarna 120p


5. Jeremy van Horebeek, BEL, Honda 113p


6. Clement Desalle, BEL, Kawasaki 112p


7. Jeremy Seewer, SUI, Yamaha 98p


8. Shaun Simpson, GBR, KTM 88p


9. Julien Lieber, BEL, Kawasaki 79


10. Arnaud Tonus, SUI, Yamaha


MX2



Nagu eelmise kahe etapiga selgeks sai, Jorge Prado (RedBull De Carli KTM Factory Racing) vastu ikkagi keegi ei saa. Kuid nagu eelpool mainitud, puuduvad Mantovas pikad kiired sirged. Samuti on ka stardisirge mitte just kõige pikem, mis tähendab, et KTMide tavapärane pisuke eelis ei pruugi esile pääseda. 


Kes võiks Pradot üllatada? Otse loomulikult Rockstar Energy Thomas Kjer Olsenil on suurim motivatsioon seda teha. Tänu sellele, et Pradol jäi üks etapp vigastuse tõttu vahele, on tal meistrivõistluste arvestuses siiski 20 punkti edu.

Pakuksin ka Henry Jacobit (FH Kawasaki), kuid olles veidi tuttav tema programmiga, siis tema puhul rõhutakse esialgu pigem põhja ladumisele. Kuid hoidke pilk peal ka Ben Watsonil, Calvin Vlaanderenil, Mitchell Evansil ja loomulikult KTM tiimi noorimal võsul Tom Viallel. Tomil on veel puudu 10 minutit sõidu lõpust. On huvitav näha, kas puhkepaus on kuidagi mõjunud.



Top 10
MX2

1. Thomas Kjer Olsen, DEN, Husqvarna 170p


2. Jorge Prado, ESP, KTM 150p


3. Henry Jacobi, GER, Kawasaki 147p


4. Ben Watson, GBR, Yamaha 129p


5. Jago Geerts, BEL, Yamaha 125p


6. Tom Vialle, FRA, KTM 121p


7. Calvin Vlaanderen, NED, Honda 107p


8. Mitchell Evans, AUS, Honda 89p


9. Adam Sterry, GBR, Kawasaki 89p


10. Davy Pootjes, NED, Husqvarna 76p

MXGP Mantova etapile saab kaasa elada sel pühapäeval, 12. mail algusega 15.00 ja 18.00 TVPlay Sports+ kanalil või veebis https://tvplaypremium.ee/live.