Teutschenthal on kõva pinnasega, tehniline ja kiire rada. Koht, kus Antonio Cairoli ja Tim Gasjeri duell oleks olnud imepõnev vaadata, kuid paraku on nüüd nii, et KTM Factory 450 team on täiesti audis. Cairolil õlavigastus Lätist ja Jeffrey Herlingsile veel üks purunenud jalaluu. Veel reedel kutsuti kokku suur koosolek koos suurte bossidega ja arutati neid asju, kuid mida otsustati, pole kirjutamise ajaks veel teada. Kas tuleb mõni „fill-in“ sõitja vabade tehasepillide peale? Mis iganes see otsus ka poleks, ilmselgelt midagi väga vapustavat tulla ei saa.

Ainukesed „ootamatud“ KTM mehed, kes võiks kuidagimoodi HRC Honda Tim Gajserit ja kahte Yamaha teami (Factory, Jeremy Seewer/Romain Febrve ja Wilvo, Paulin Gautier/Arnaud Tonus) aidata, on Marvin Musquin, Cooper Webb ja Blake Baggett, kuid neil kõigil on USA sarjas (ja tähtsaimal MX turul) tegemist enam kui küll.

Tõenäoliselt lähebki nüüd MXGP klassis Yamaha meeste suureks pusimiseks. Nagu Läti näitas, on noor talent Seewer hea stardi korral võimeline võitma. Oli ainult juuksekarva jagu puudu!

Teutschenthali krossirada Saksamaal.

Arnaud Tonus ja Gautier Paulin - Saksamaa rada sobib neile tõenäoliselt imeliselt. Paulin näitas ka eelmisel aastal seal väga head minekut ja sel aastal on ta teinud sammu edasi.

Loomulikult on tabeliliider Tim Gajser favoriit number üks. Kõvad rajad on tema leivanumber. Kuid tema puhul tasub nüüd natuke silmas pidada seda, et meistrivõistlused on olulisemad kui miski muu. Suurim ja lähim konkurent Cairoli on arvestusest väljas ja siin võib tõenäoliselt kass lasta hiirtel rohkem mängida.

MXGP Saksamaa etapi sõitudele saad kaasa elada sel pühapäeval, 23. juunil 15.00 ja 18.00 spordikanalil TVPlay Sports või veebis: https://tvplaypremium.ee/live

MXGP top 10

1. Tim Gajser (SLO, HON), 391
2. Antonio Cairoli (ITA, KTM), 358
3. Jeremy Seewer (SUI, YAM), 256
4. Gautier Paulin (FRA, YAM), 254
5. Arnaud Tonus (SUI, YAM), 246
6. Arminas Jasikonis (LTU, HUS), 226
7. Clement Desalle (BEL, KAW), 208
8. Jeremy Van Horebeek (BEL, HON), 200
9. Glenn Coldenhoff (NED, KTM), 190
10. Pauls Jonass (LAT, HUS), 186

MX2

Jorge Prado ülemvõim jätkub täielikult. Kegumsis ootasid küll põneva sõidu ihalejad pikisilmi särtsakat sõitu Jago Geertsilt, kellele liivarada on kodune, kuid oodatud hetke ei tulnud. Veidi kehvad stardid ei andnud võimalust. Kuid Prado edu oli mäekõrgune samuti ja seda alates kvalifikatsioonidest.

Samas meenutagem, et just Prantsusmaa kõval ja tehnilisel rajal sai Jago Geerts esimest korda ja seni ainukesena see hooaeg korraks Pradot murda. Koduetappi sõidab F&H Kawasaki Henry Jacobi. Viimased etapid on talle olnud rasked ja mitte nii edukad kui loodetud. Ehk koduste rajaäärte toetus aitab talendika sakslase tagasi poodiumile.

1. Jorge Prado (ESP, KTM), 397
2. Thomas Kjer Olsen (DEN, HUS), 367
3. Jago Geerts (BEL, YAM), 301
4. Henry Jacobi (GER, KAW), 251
5. Ben Watson (GBR, YAM), 246
6. Tom Vialle (FRA, KTM), 242
7. Mitchell Evans (AUS, HON), 226
8. Adam Sterry (GBR, KAW), 191
9. Davy Pootjes (NED, HUS), 157
10. Michele Cervellin (ITA, YAM), 156