Heategevuskrossi Tanel Leok ja sõbrad korraldajad kinnitasid, et soovivad tänavu teha üritust tunduvalt suuremana, kui ta seda oli eelmisel aastal. Nii ongi võistlus omandanud tänaseks hoopis teised mõõtmed, Stefan Evertsi tulek Eestisse ja siin võistlemine on Eesti motokrossi jaoks ajalooline sündmus, kümnekordne maailmameister Everts pole Balti riikides varem startinud.

Tänasel päeval KTM'i tehasemeeskonna spordidirektorina tegutsev Stefan Everts on kümnekordne motokrossi maailmameister, kokku on ta võitnud 101 MM-etappi, viiel korral on ta valitud Belgia parimaks sportlaseks. Lisaks võitis ta 2003. aastal MM-etapil Prantsusmaal sõidud kolmes klassis
ühel päeval.

Tanel Leok: „See, et Stefan Everts tuleb Eestisse sõitma on minu hinnangul väga kõva sõna ja annab kogu üritusele hoopis teised mõõtmed. Kuna olen juba mitmeid aastaid osalenud tema enda heategevuskrossil, oli lihtsam temaga saada kokkulepet Eestis võistlemise osas. Oleme temaga sellel teemal aasta jooksul mitmel korral rääkinud, tema suhtumine sellesse võistlusesse on väga
positiivne ja ta ootab huviga Eestisse tulekut."

Heategevuskrossil Tanel Leok stardib teinegi väga nimekas Belgia krossimees, tänavuse MM-sarja hõbeda saanud Clement Desalle. MM-sarja meestest on stardis veel MX2 klassis kokkuvõttes 11. koha saanud Harri Kullas ja MX1 klassis üheksanda koha saanud Davide Guarneri. Evertsile ja tänastele MM-sarja kiiretele meestele astuvad vastu Eesti parimad krossimehed, eesotsas Tanel Leoki, Juss Laansoo, Gert Krestinovi ja paljude teistega.

Taas toimub enne autasustamist oksjon, kus tuleb müüki hulgaliselt maailma tippsõitjate varustust. Lisaks on hea võimalus kohal viibivatelt sõitjatelt saada autogramm särgile või numbriplaadile. Täpse esemete nimekirja koos alghindadega avaldavad korraldajad enne krossi meedias. Oksjoni ja krossi tulud lähevad sarnaselt eelmise aastaga heategevuseks, sellel aastal toetab üritus Tanel Leok ja sõbrad läbi õnnetuse liikumispuude saanud lapsi.

Võistlusklassideks heategevuskrossil Tanel Leok ja sõbrad on 50 cc, 65 cc, 85 cc, Open, Beginners, Säärud ja Mini MX. Kuna selle heategevuskrossi korraldustoimkond on sama mis Mehhaanikute Mitteametlikel Meistrivõistlustel, on juurde toodud uus klass Beginners, mis mõeldud nii MMM'i osalejatele kui ka hobikrossi karikasarjas sõitjatele. Korraldajate sõnul loodetakse sellest klassist leida uusi, seni varjus olnud talente Eesti motokrossis. Beginners klassis pääseb sõitma 100 kiiremat registreerijat.

Heategevuskrossi Tanel Leok ja sõbrad võistlussõitude algus Kose krossirajal, 9. oktoobril, on kell 12.00.