Enamikus klassides on seisud sellised, et tiitli osas räägivad kaasa mitmed sõitjad. Laupäeval lähevad rajale Hartwall Jaffa 50cc, Hartwall Jaffa 85cc, MX 2, MX1 , Seeniorid ja Mini MX (pole EMV klass). MX1 klassis läheb hooaja viimasele etapile liidrina vastu Indrek Mägi, kes kõigil kolmel etapil on olnud esimene või teine, see tähendab viimaseks etapiks 23 punktilist edu Rannar Uusna ees, kes omakorda edestab Jüri Triisat 11 punktiga. Sugugi kaugel pole ka Ardo Kaurit ja Jaanus Koval, kõik nimetatud sõitjad on ka kohal. Kindlasti maksab pilk peal hoida Toomas Triisal ja on võimalus, et kaarte tuleb segama ka Aigar Leok, kes hetkel kodus on ja meie andmetel ka krossirajal trenni teinud on.

Klassis MX2 on esindatud meie selle klassi tipp, seda Priit Rätsepa näol, kes on ka sarja liider, seda ühepunktilise eduga vend Kristjani ees. Kolmas on Andre Park, kes kaotab liidrile 21 punktiga. Oma sõna ütlevad Tihemetsas kindlasti sekka ka Edik Kuusk ja Andero Lusbo, kes kaotavad Rätsepale vastavalt 25 ja 28 punktiga.

Seeniorite klassis jätkub Eesti-Läti maavõistlus, kui eelnevatel meistrivõistlustel teise kohaga leppima pidanud Reio Engman hoiab liidrikohta, tema plaanid võib aga ära rikkuda lätlane Jurijs Kovgers, kes jääb kuue punkti kaugusele. Kolmandal kohal olev Jüri Makarov kaotab Engmanile 28 punktiga.

Ka Hartwall Jaffa 85 cc on seis pingeline, liider on Karel Kutsar, kuid kolmandal etapil oma esimese võidus saanud Karl-Robert Reinike on vaid üheksa punkti kaugusel. Läti krossipoiss Kristers Drevinskis jääb Kutsarist maha 31 punktiga. Hartwall Jaffa 50 cc klassis on liider viimasel kahel etapil etapivõidud võtnud Kairo Katkosilt, temast 10 punkti kaugusele jääb Allar Pent ja kolmas on Marcel Peldes, kaotust liidrile 29 punkti. Samas neljanda koha poiss Jörgen-Matthias Talviku kaotab Peldesele kahe punktiga.

Pühapäeval on stardis Hartwall Jaffa 65cc, MX2 jun, Mx Open, külgvankrid ja quadid.

Ka MX Open klassis on liider Priit Rätsep, selle on kindlustanud kaks etapivõitu Türilt ja Linnamäelt. 22 punkti kaugusele jääb Rannar Uusna ja kolmas on Jüri Triisa, kes kaotab liidrile 44 puntkiga.

Küll on siin etapi poodiumikohtade osas sõna sekka kindlasti öelda Indrek Mägil ja Lauri Lehtlal. Oma esimesed stardid sellel aastal MX Openis teevad Ardo Kaurit ja Kristjan Rätsep, mis kõik teeb hooaja viimase etapi selles klassis ülipõnevaks.

Hartwall Jaffa 65 cc klassis peaks jääma kõik Tamur Talviku ja Jan Jakobsoni vahele, Talviku, kes tuli noorte MM’il selles klassis neljandaks, on liider Jakobson jääb kuue punkti kaugusele. Jakobsonil oli õlavigastuse tõttu väikesel võistluspausil, eks Tihemetsas ole näha, milline ta hoog on. Kolmas on selles klassis Kristo Tarasov, kes kolme etapiga on kogunud liidrist 36 punkti vähem.

MX2 jun on sellel hooajal olnud pidurdamatu Karlis Sabulis, kes võitnud kõik kolm etappi, Henri Roosiorg on küll paaril korral talle korralikult vastu hakanud, kuid jagu pole ta veel lätlasest saanud, seetõttu ka meistrisarjas teine koht ja 20 punkti kaotust liidrile. Kolmas on Rain Koch, kes jääb liidrist ma 34 punktiga.

Quadidel on samuti sellel hooaja olnud võim meie naabrite käes, kui soomlane Olli Koskela on liidrikohal. 20 punkti kaugusel on hooaja teises pooles väga heasse hoogu läinud Andro Halliko, kes omakorda edestab vaid ühe punktiga Priit Järvlood. Showkross Kiviõlis näitas, et tipus suudavad hetkel sõita neli-viis meie quadimeest, mis peaks Tihemetsa sõidu põnevaks tegema. Külgvankritel on tabeliliidrid Kert Varik ja Erkki Kõiv, kuid viimasel etapil teise sõidus katkestamise tõttu saadud null asja lihtsamaks ei teinud. Ülar Karing ja Juhan Paabstel on 10 ja Tanel Reesna ning Tanel Kõiv 15 punkti kaugusel.

Tridens Eesti motokrossi meistrivõistluste neljas etapp sõidetakse 27.-28. augustil Tihemetsa krossirajal, mõlemal päeval on esimene start kell 12.00