Külgvankrite klassis tekitas palju elevust hetkel Hollandi meistrisarja liidrite ja MM-sarjas teisel kohal olevate Etienne Bax’i ja Kaspars Stupelise osalemine. Hollandi-Läti segapaar oli vaieldamatult suursoosik, kvalifikatsioonis edestati valitsevaid Eesti meistreid Kert Varikut ja Erki Kõivu (AYR Racing Team, AYR-KTM) pea kolme sekundiga kiirel ringil. Kokku startis Põlvas pea kolmkümmend korvipaari ja avasõidu võit läks aga hoopis Läti paarile Modris Štelle ja Arturs Linters. Soosikud Bax ja Stupelis keerasid sõidu alguses boksi ja peale väikest remondipausi naasesid rajale ning lõpetasid sõidu 21. kohal. Teisele kohale sõitsid ennast Kert Varik ja Erki Kõiv, kaotust võitjatele jäi 16,2 sekundit. Kolmandad olid soomlased Jani Aronen ja Arto Mantila (AYR-KTM), kes edestasid kahe sekundiga Margo Sonni ja Tanel Kõivi (Kose AMK, KTM). Teises sõidus lasid Bax ja Stupelis pea kogu seltskonna rajale, lõid tsikli käima ja kihutasid ülejäänud seltskonnale järele. Seeläbi pakuti publikule tõeline vaatemäng, kui nad konkurentidest möödudes viiendal ringil juba liidritena järgmisele ringile läksid. Teise sõidu võit kindlalt neile, edestades taas teise koha saanud Varikut ja Kõivu 26,9 sekundiga. Kolmandad olid Aronen ja Mantila. Kokkuvõttes said etapivõidu ja asusid sarja juhtima Varik ja Kõiv, teine koht kuulus Aronen Mantilale ja kolmas Marko Miilile ja Maarek Miilile (Kose AMK), kes olid sõitudes viies ja neljas.

Quadracer’ite kvalifikatsioonis näitas head kiirust Andro Halliko (Saku MK, Yamaha), edestades Priit Järvlood (Kose AMK, Kawasaki) 2,4 ja Kaspar Kangurit (Catwees Honda Racing, Honda) 2,7 sekundiga. Valitsev Eesti meister, Olli Koskela (Yamaha) oli neljas, jäädes Kangurist maha napi 0,04 sekundiga kiirel ringil.

Avasõidus suutsid Eesti sõitjad Koskela kolmandale kohale jätta, Halliko asus liidrikohale, mida ta käest ei andnud, Järvloo suutis Koskelast mööduda ja lõpetada teisena, kaotades Hallikole 2,5 sekundiga. Teises sõidus sai parima stardi Koskela, kellele haakis ennast sappa Halliko. Paraku sai noore Eesti quadimehe sõit otsa teisel ringil kui velg puruks läks ja tagumine ratas alt tuli. Eestlaste au hoidis kõrgel Järvloo, kes möödus Koskelast ja võitis sõidu, 11 sekundit hiljem tuli üle lõpujoone Koskela ja kolmas oli Siim Vaide (AV Motors, KTM).

Etapi kokkuvõttes kuulus Tridens EMV etapivõit Järvloole, Koskela teine ja Vaide kolmas.

Tridens EMV punkte jahtisid Põlvas ka väiksemad quadid. Quad 200 klassis võitis mõlemad sõidud kindlalt Martin Adamson (RedMoto Honda Racing, Honda), teine oli Venemaa krossipoiss Daniil Vlasov (Yamaha) ja kolmas Sten Sugasepp. Quad 100 klassis oli kindlaks võitjaks Kevin Saar (Pärnu MC, Honda), teine Patric Kurvits (Kagu MK, Honda) ja kolmas Robert Lihtsa (Kagu MK, Honda).

Soolotsiklite klassidele 85cc, MX 2, MX2j, MX 1, MX B ja MX C oli Põlva Kevad Eesti karikasarja etapiks. MX1 klassis juhatas esimest sõitu suuremas osas lätlane Vairis Aleksejevs (Kawasaki), kuid võiduni meie lõunanaaber ei jõudnud, kui viimastel ringidel möödusid temast nii Heido Havam (AKR KTM Racing, KTM) ja Jüri Triisa (RedMoto Honda Racing, Honda). Aleksejevs pidi leppima kolmanda kohaga, esikolmik mahtus viie sekundi sisse. Teises sõidus pääses Aleksejevs küll korra ette, kuid juba esimeses sõidus väsimuse märke näidanud lätlane langes kolmandale kohale, kui temast tuiskas mööda duo Havam ja Triisa. Mõned ringid läksid mehed koos, siis eksis Havam, kukkus ja langes esikümne lõppu. Triisa võitis kindlalt sõidu, Edgars Ruditis teine, Aleksejevs kolmas. Kokkuvõttes etapivõit Jüri Triisale, teine Havam, kes tõusis teises sõidus kuuendaks ja kolmas Aleksejevs.

MX2 klassis oli mõlemas sõidus üsna sama stsenaarium. Kvalifikatsiooni võitnud Andre Park (RedMoto Honda Racing, Honda) asus juhtima kuid pidi siis tunnistama Erki Kahro (Yamamoto RC, Yamaha) paremust. Andre kirjutas oma kodulehel, et mõlemas sõidus oli sama mure – „käsi läks täis“. Sellele püütakse nüüd enne laupäevast Kose rajal sõidetavat Tridens EMV etappi lahendus leida. MX2 klassi kokkuvõttes oli Kahro ja Parki järel kolmas Kristjan Rätsep (RedMoto Honda Racing, Honda).

MX2 jun arvestuses sai etapivõidu mõlemad sõidud võitnud Rain Koch (Jakoch Racing, KTM), teine Aleksei Vinogradov (Energia SK, KTM) ja kolmas Kert Pääbo (Lääne MK, Yamaha).

85 cc klassis sai karikasarja etapivõidu Tamur Talviku (Paikuse MK, KTM), kes oli avasõidu võitja ja teises teine. Nii edestas ta viie punktiga Claudius Roosmad (Sinilind MK), kes võitis teise sõidu ja oli esimeses kolmas. Kolmas koht kuulus kokkuvõttes Jan Jakobsonile (KTM Racing Team, KTM), selle tagas talle avasõidu teine koht ja teise sõidu neljas koht.

MX B etapivõitja oli Põlvas Markus Külaviir (Kagu MK), MX C klassis aga Rene Peilman (Roosna-Alliku MK, Yamaha). Väljaspool meistri-ja karikasarja osalesid Põlvas ka Mini MX sõitjad, kokkuvõttes sai võidu Günter Sein (Sõmerpalu MK, Bucci Moto).