Nädalavahetusel sõidetud Tallinna ralli oli tänavuste DMACK Trophy/Eesti juunioride autoralli meistrivõistluste neljandaks etapiks. Kui sõita on veel kaks etappi, on tänavune meister juba selgunud. Miko Niinemäe-Martin Valter on teinud tänavu väga tugeva hooaja, kui on võitnud kõik neli etappi ja kogunud hulgaliselt ka kiiruskatsete võite, mis annavad lisapunkte. Selle kõige tulemusel on neil piisavalt punkte, et keegi neid enam püüda ei saa. Ühtlasi kuulub neile sarja peaauhind, mis viib nad autoralli MM-sarja raames sõidetava sarja Drive DMACK Fiesta Trophy hooaja lõpu finaali, mille võitja saab tasuks ühe autoralli MM-etapi Ford Fiesta R5 autoga.

Tallinna rallil finišeerisid nende järel teisena Kenneth Sepp-Tanel Kasesalu (Ford Fiesta R2), kes ülipõnevas heitluses edestasid Kristen Kelementi-Timo Kasesalu (Citroen C2). Lõpuks jäi kahe ekipaazi vahe 3,6 sekundi peale, klassivõitjatele kaotasid nad vastavalt 1.46,4 ja 1.50,0.

Meistrivõistlustel on nad kogunud 131 punkti, nende lähim jälitaja on teisel kohal olev Kevin Kuusik (Ford Fiesta R2), kellele on tänavu kaarti lugenud Kuldar Sikk, Carl Terras ja Cristen Laos. Punkte on Kuusikul 48 ja kolmandal kohal olevad Kenneth Sepp-Tanel Kasesalu on nelja etapiga kogunud 41 punkti.

„Ülimalt rahul selle tulemusega, tõtt öelda ei osanud oodata, et suudame tiitli kaks etappi enne hooaja lõppu ära kindlustada. Pikem paus enne seda hooaega tegi asjad raskemaks, kuid tegime hooaja eel ja selle jooksul palju tööd ja see on ennast kuhjaga ära tasunud. Loomulikult olime enne rallit arvutanud, et saame tiitli siin kindlustada, kuid üritasime sellele võimalikult vähe mõelda. Selles mõttes olid esimesed kolm etappi pisut lihtsamad. Tänan oma meeskonda suurepärase auto ette valmistamise eest, kaardilugeja Martin Valterit, Urmo Aavat, kes on aidanud auto seadistamise osas, oma perekonda, kes on olnud väga suureks toeks ja abiks ning loomulikult kõiki toetajaid, ilma kelleta poleks see kõik võimalik olnud,“ räägib Miko Niinemäe.

Eesti autoralli meistrivõistlused jätkuvad 25.-26. septembril sõidetava Tartu ralliga.