Laupäeval ilm võistlusi ei soosinud ning vihmasadu lõppes alles vahetult enne starte, kirjutab ruudulipp.ee.

Klassis Superbike oli taas joonel eelmisel hooajal vaid ühe stardi teinud Karl Pärtelpoeg. Vihmaga toimunud ajasõidus oli Pärtelpoeg 11. Enne starti rada aga kuivas ja rajale läksid pooled sõitjad kuiva- ja pooled vihmarehviga. Pärtelpoeg otsustas vihmarehvi kasuks. Esimestel ringidel suutis ta end sõita 5. kohale, kuid seejärel hakkas trajektoor kuivama ning vihmarehv kuluma. Sõidu lõppedes oli Karl langenud 10. kohale. Peale diskvalifitseerimisi määramist tõusis ta aga jälle 5. kohale.

Superstock 600 klassis olid eestlastest kohal Martin Pärtelpoeg ning Kristjan Sepa. Nende laupäevane sõit toimus vihmamärjal rajal. Martin, kes ajasõidus korra ka külje maha pani, sõitis endale välja 9. stardikoha. Sepa, kelle võistlusrattaks sellel hooajal on eelmise aasta Soome MV hõbemedali omaniku Markus Neuvoneni tsikkel, pidi leppima 26. kohaga. Martin suutis end sõita viiendale kohale ning Sepa 23 kohale. Mõlemal mehel aga mõõdeti liiga suur müratase ning nad said disklafi.

Rookie 600 klassis oli stardis Taavi Ross, kes sel aastal võistleb samuti uue, Kawasaki mootorrattaga. Nagu uute ratastega ikka, esines ka Rossi tsiklil mõningaid probleeme, kuid need suudeti vahetult enne sõite likvideerida. Taavi pääses rajale viimasena ning suutis ennast sõita 13. kohale, kuid kahjuks ka see tulemus tühistati.

Pühapäeva hommikupoolik möödus meie meestel summuteid remontides, et taaskord mitte saada karistada. Superbike klassis startis Karl Pärtelpoeg 9. kohalt. Kuna ka tema üritas hommikul oma summuti mürataset vähendada, siis ei töötanud tsikkel just nii nagu mees ise oleks soovinud. Nimelt ei liikunud tsikkel sirgetel ja seal said konkurendid temast mööda, kurvides, kus ratas liikus nagu vaja, pidi Karl taaskord mööduma. Sõidu lõppedes oli ta 10.

Martin Pärtelpoeg startis 7. kohalt. Start oli väga hea ja ta asus 3. kohale ning tõusis koguni teiseks, kuid siis sõit katkestati raske kukkumise tõttu. Kordusstardis suutis Pärtelpoeg taas head sõitu näidata ning lõpetas 3. kohaga. Sepa, kes alustas sõitu 23. kohalt, oli sõidu lõppedes 16. Ka tema tsikkel ei liikunud peale mürataseme parandamist just nii nagu oleks pidanud.

Rookie 600s alustas Taavi Ross sõitu 11. stardikohalt. Start tal ei õnnestunud, kuid tema õnneks katkestati ka see start kukkumise tõttu. Ka kordusstart ei läinud Taavil just kõige paremini, kui sõidu lõpetas ta tubli 14nda kohaga 31 sõitja seas. Enda sõnul tuleb tal uue tsikliga veel natukene harjuda.

Järgmine Scandinavian Openi etapp toimub 19.-20. juunil Soomes Alastaro ringrajal. Aga juba järgmine nädalavahetus saavad alguse Soome meistrivõistlused ja seda Jurvas Botniaringi rajal.