Proloogiks valmistavad korraldajad Viljandi kesklinnas, Vabaduse väljaku kõrval ette 200 meetrise sirge, kus on enduurolikud takistused. Üks on kindel, proloogi MMM’i osalejad kartma ei pea, ühe korraldaja Toomas Triisa sõnul on selle eesmärk enduuro ja motospordi laiem populariseerimine ja see ei tule kindlasti raske. Lisaks on võimalus takistustest mööda hiilida. Kui treeningute käigus selgub, et mõni koht osutub liig keeruliseks, siis ollakse valmis rada ka muutma. Proloogi ülesehitus on järgmine: treeningud, eelsõidud ja finaalid. Proloog on tasuta, nii sõitjatele kui pealtvaatajatele.

Proloogiga seonduvalt on Viljandis alates neljapäeva õhtul kella üheksast kuni reede õhtul kella üheksani suletud Vabaduse väljak ja Tasuja puiestee, kuhu MMM’i proloogi rada maha pannakse.

Viljandi linnarahvas saab näha reedel ka ägedat motoparaadi, kui kell 11 hommikul stardib Holstre-Nõmme raja äärest turvatud motoparaad, mis toob proloogi osalejad nende tsiklitega Viljandi kesklinna. Ja samalaadne motoparaad suunas Viljandist Holstre-Nõmme rajale toimub peale proloogi lõppu kell 18.30. See annab hea võimaluse proloogile lihtsa vaevaga tulla neile, kes reede hommikul juba oma laagriplatsi raja ääres üles on löönud ja ei plaani enam sealt autoga edasi liikuda. Kes soovib, saab ka otse Viljandi kesklinna tulla, proloogi ära teha ja siis edasi raja äärde liikuda.

Reede õhtul kell 20.00 mängitakse motopalli, tegu on alaga, mida pole Eestis aastaid viljeletud. Selle tarbeks on korraldusmeeskond leidnud ja ehtsa ja üsna suure motopalli. Motopalliks registreerimine käib registreerimislauas ja seda mängitakse viieliikmeliste võistkondadega turniiri formaadis. Osavõtt motopallist on tasuta.

Reede õhtul on MMM2012 ametlikus ööklubis Cheers MMM’i Welcome Party, kus saab sättida plaani laupäevaks ja muljetada reedese enduuro ja motopalli teemal. Ka laupäeval on MMM’i järgne analüüs kavas Cheers’is, kus saab näha ka videokokkuvõtet päevastest sündmustest. Enne seda on aga põhjust läbi astuda peale MMM’i enduuro autasustamist Holstre-Nõmme raja ääres olevast telgist, kus astub üles RedMoto bänd Jawa. Ja siis juba edasi Cheers’i!

Pilet pealtvaatajale maksab MMM’i mõlemal päeval viis eurot ja kõik piletid osalevad suures loosimises, kus auhinnaks firma Brentex treiler.