"2014. aastal oli elu unistus Dakari ralli läbi sõita," sõnas 2014. aastal tsikliprobleemide tõttu 52. kohaga leppima pidanud Triisa tänasel pressiüritusel. "Suvel ütles Mart, et ta ei saa sinna üksi minna - kedagi oleks juurde vaja. See oli minu jaoks piisav motivaator. Lähen erinevalt esimesest korrast sõitma seekord koha peale," selgitas poodiumikohta sihtiv Triisa.

"Kui mootorrattaga sõitmist alustasin, ütles üks sõber väga hästi: õige valik, see pakub mehele suuremat naudingut kui miski muu... Pükse jalas hoides mõistagi," põhjendas Meeru hullumeelsel ettevõtmisel taas kaasalöömist humoorikalt.

Nii Meeru kui Triisa osalevad kõrberallil seekord kõige ekstreemsemas ehk Malle Moto klassis, kus sõitja peab ise ka tsiklit remontima.

"Kaks aastat tagasi vaatasin, et kuidas selle klassi sõitjad vastu peavad kogu teekonna, aga nüüd olen ise samas olukorras," muigas Triisa. "Kogu võitlus käib seekord uneaja eest - tuleb vältida riske, mis võivad ratast lõhkuda ja seeläbi rohkem aega remontimisele kulutada."

Meeru, kel kirjas 2014. aastast 40. ja 2015. aastast 38. koht, tundis, et kui uuesti Dakaril osaleda, siis just selles kõige raskemas klassis.

"Kahel esimesel aastal oli minu asi ainult kõige magusama asja ehk sõitmisega tegeleda. Nüüd tuleb aga ka tsiklit ise remontida - keegi teine kätt rattale külge panna ei tohi. Küll aga leidub kõvasti neid, kes sinu n-ö aia ääres õpetussõnu jagada tahavad," muigas ta.

"Sain pisiku Rootsi kolleegidelt, kellega koos olen sõitnud. Nad rääkisid, et haigutasid unepuuduse tõttu iga päevaga üha rohkem. Päevad koosnevadki peamiselt sõitmisest ja remontimisest, kuigi õhtu jooksul tuleb ka järgmise päeva kaart selgeks teha, pesemas käia ja süüa. Mina päris poodimukohale ei mõtle, aga üritan Toomasel kannul püsida küll," lisab Meeru.

Juba neljandat korda läheb Dakarile mehaanik Martin Graumann, kes kaasmaalasi otseselt aidata seekord ei saa.

2017. aasta Dakari ralli toimub 2. kuni 14. jaanuarini. Võistlustrass algab Paraguayst, kulgeb läbi Boliivia ning lõpeb Argentiinas. Malle Moto klassis lööb kaasa seekord 10 sõitjat. Võistlejate tsiklid alustavad teekonda Lõuna-Ameerikasse juba 24. novembril Prantsusmaalt Le Havre'i sadamast.