Academy Trophy on CIK-FIA poolt ellukutsutud sari noortele, 13-15 aastastele andekatele võistlejatele praktiliselt kõikjalt maailmast, kus sõitjad saavad üksteisega mõõtu võtta kordades väiksemate summade eest kui teistes suuremates rahvusvahelistes sarjades. Seda suuresti tänu raamitootja Parolini ja rehvitarnija LeConti abile, kes on oma toodangu andnud sõitjatele kasutamiseks täiesti tasuta.

Kvalifikatsioonis näitas parimat aega üks võistluse kahest naisvõidusõitjast – Prantsusmaalt pärit Lucile Cypriano, kes edestast hispaanlast Diego J. Rodriguezt kõigest 0,003 sekundiga. Kolmandaks jäänud Martinil kogunes kaotust juba natuke rohkem - 0,18 sekundit.

Martinile seni WSK Euro Series etappidel kõva konkurentsi pakkunud sõitjatel Academy Trophyl seni just kõige paremini läinud ei ole: Dorian Boccolacci sai kirja alles 12. aja, Charles Leclerc oli 14. ning Esteban Ocon jäi peaaegu poolesekundilise kaotusega liidrile alles 22.kohale.

Oma kolmanda kohaga paigutati Martin täna õhtupoolikul peetavateks eelsõitudeks gruppi C, mis tähendab, et kahel eelsõidul alustab ta teiselt kohalt ning ühel eelsõidul pääseb ta rajale esimesena. Eelsõitude põhjal pannakse paika finaali stardirivi ning finaalsõidud peetakse homme pärastlõunal.