Reedel sõidetud kvalifikatsioonis oli vihmast märjal rajal Scuderia Nordica võistkonna sõitja Martin Rump kindlalt parim, edestades lähimat konkurenti ligi poole sekundiga, ja võis seega alustada laupäevast esimest sõitu parimalt stardikohalt.

"Ajasõit oli omaette päris huvitav," kommenteeris Martin. "Esialgu ei saanud kuidagi head aega kirja, aga seejärel saadeti rajale turvaauto. Vaatasime auto boksis üle, aga kõik tundus korras olevat. Uuesti rajale sõites aga ringiajad paranesid ja suutsin välja sõita parima aja."

Esimese sõidu stardiks oli kõik peaaegu valmis ja kui autod saabusid soojendusringilt, suri ootamatult Martini auto mootor välja. Auto saadi küll uuesti käima, aga vastavalt reeglitele pidi Martin nüüd startima viimaselt, 11. stardikohalt. Sealt õnnestus noormehel tubli sõiduga tõusta lõpuks 5. kohale ja seda hoolimata väikesest kokkupõrkest ühe konkurendiga, mis lõhkus ka veidi autot. Esimese sõidu võitis Kimmy Larsson.

"Starti jõudes kiilus gaasipedaal põhja kinni ja seetõttu tõusid mootoripöörded piirajasse ning pidin mootori välja lülitama," selgitas Martin. "Pärast tuli välja, et katalüsaator oli summuti seest ära põlenud. See tähendas ka seda, et lõppkiirus veidi vähenes ja võidusõidu käigus teiste püüdmine oli seetõttu tunduvalt raskem. Aga siiski õnnestus tõusta lõpuks viiendaks."

Teises Auto24ringil peetud sõidus startis Martin Rump vastavalt esimese sõidu kiireimatele ringiaegadele kolmandalt stardikohalt ja juba avaringil õnnestus tal tõusta teiseks. Edasine sõit kulges heitluses võistluse liidri Kimmy Larssoniga, aga kahjuks mööduda rootslasest Martinil siiski ei õnnestunud ja nii pidi eestlane leppima teise kohaga, vaid 1,6 sekundilise kaotusega võitjale.

"Kõige pealt tuleb kiitust avaldada mehaanikutele, kes suutsid autole esimeses sõidus saadud vigastused likvideerida," kommenteeris Martin. "Stardist sain ilusti minema ja juba esimesel ringil õnnestus tõusta teiseks. Andsin endast kõik, aga kahjuks Kimmyst mööduda ei õnnestunud. Muidugi oleks tahtnud kodupubliku ees võita, aga seekord läks nii. Arvan, et võtsime siiski maksimumi, mis siit võtta andis ja saime kirja head punktid. Pealegi on hooaeg alles alguses ja tähtis on, et olen saanud hea hoo üles."

Scuderia Nordica võistkonna teised sõitjad, Karl-Gustav Annus ja Marcus Lukas Kiisa saavutasid vastavalt 7. ja 10. koha ning 9. ja 7. koha.

Järgmine Rootsi STCC vormel-Renault sarja etapp toimub 14. juulil Falkenbergi rajal Rootsis.