Quad 250 Open klassis osalev 15-aastane Adamson (RedMoto, Honda) alustas päeva väga positiivselt, eestlase ringiaeg oli kvalifikatsioonis järgmisest noormehest pea 3,5 sekundit kiirem.

Adamson asus esimeses sõidus kohe võistlust juhtima ja kasvatas iga ringiga konkurentidega vahet ning võitis sõidu 14 sekundilise eduga Bailey Edwardsi ees. Kolmandaks tulnud Lawrence Whyte kaotas Adamsonile juba 1 minut 15 sekundit.

Teine sõit kulges Adamsoni jaoks sarnaselt esimesele. Eestlane haaras kohe stardis juhtpositsiooni ja hoidis seda probleemideta lõpuni. Sõidu lõpus edestas Adamson teisena lõpetanud Edwardsit juba 45 sekundiga, sõidu kolmas Daffyd Davies jäi eestlasest juba üle pooleteise minuti.

Adamson asus ka kolmandas sõidus stardist võistlejaterivi etteotsa, kuhu ta ka ruudulise lipu langemiseni jäi. Teiseks tulnud Edwards jäi eestlasest 16 sekundit ja kolmandana lõpetanud Joshua Crane minut ja kolm sekundit.

"Rada oli viimaseks sõiduks väga hulluks läinud, aga suutsin kohe ette saada ja probleeme ei olnud. Aga käed sain ikka päeva lõpuks korralikult veriseks! Esimeselt etapilt on maksimumpunktid käes ja siit on hea edasi minna. Plaan on terve sari kaasa sõita ja loodetavasti see ka võita," rääkis Adamson, kes võitis avaetapi ja noppis sellelt maksimumpunktid.

Meistrivõistluste arvestuses järgnesid Adamsonile (130 punkti) Edwards 111 ja Crane 97 punktiga.

Adamsoni järgmine start on 30. märtsil, kui Inglismaal toimub meistrisarja teine etapp.

Mägi hooaja avastart

Indrek Mägi (Mägi Racing, Kawasaki) osales Genki krossirajal toimunud rahvusvahelisl motokrossil. Avasõidus oli Mägi kolmas, teises sõidus neljas ning kahe sõidu kokkuvõttes neljas.

Avasõidu võitis belglane Julien van Stippen (KTM) 5-sekundilise eduga kaasmaalase Kristof Salaetsi (Honda) ees. Mägi kaotas Stippenile 7,3 sekundit. Teises sõidus ületas finišijoone esimesena belglane Nick Triest (KTM) kaasmaalaste Jeremy Delince (Yamaha) ja Marvin Van Daele (KTM) ees.

Kahe sõidu kokkuvõttes võitis Van Stippen (41 punkti), kes oli teises sõidus viies. Punktiga jäi temast maha Delince, kes oli avasõidus seitsmes. Poodiumi kolmandale astmele tõusis Triest (38p). Sama arvu punkte sai ka Mägi, aga kuna Triest oli viimases sõidus Mägist parem, siis Triestile kuulus ka kõrgem koht.

Mägi kommentaar: "Mõtlesime, et teeme esimese stardi ja vaatame kuidas võistlustel tunne on. Genkis olid stardijoonel enamvähem minu tasemega konkurendid. Enda jaoks oli võidusõitu ja pingutamist kõvasti. Esimeses sõidus olin stardis taga, aga esimesel ringil tõusin kuuendaks ja hakkasin vaikselt tööd tegema ja iga ringiga läks tunne paremaks. Viimasel kahel ringil surus korraliku MM-kogemusega Delince kõvasti, aga suutsin kohta hoida ja sealjuures veel viimasel ringil sõidu enda kiireima ringi teha. Ja tulemuseks kolmas kohta. Teine algas väga hästi, stardivõit. Kahjuks tegin vea ja langesin kuuendaks. Lõpuks suutsin neljandaks sõita ja kokkuvõttes ka neljas. Tuleval nädalal teeme paar treeningut ja võimalusel stardime siis juba Hollandi meistrivõistluste etapil Milli krossirajal."

Foto: Erakogu