Malle-Moto klass on ilma igasuguse meeskondliku toeta klass, kus mehed peavad kõik ise ära tegema. Kohapeal tutvuti põhjalikumalt tsiklitega ja tehti ära enda tarbeks esmased seadistused. Tsikli ehituse eelnev tundmine on väga oluline, kuna kohapeal tuleb kõik ise ära teha. Tsikliga on ka esimesed testid tehtud. Samuti viidi ja saadeti ära Hollandisse oma Dakari sõiduvarustus ja muu vajalik, mis juba novembri lõpus laevaga Prantsusmaalt koos tsiklite ja muu tehnikaga Lõuna-Ameerika poole liikuma hakkab.

Kohapeal viibitud aja jooksul oli Mardil ja Toomasel ka kohtumine eelmise aasta Dakari Malle-Moto klassi võitja Jurgen van den Goorberghiga, kellelt saadi palju olulist infot just selle klassi eripärasid arvestades.

„Jurgeniga rääkides saime veelgi täpsemalt aimu, mis meid ees ootamas on ja kuidas selleks paremini valmistuda. Loomulikult on kasu meie enda senisest kogemusest, kuid 2017. aasta Dakaril on asjad jah meie jaoks taas pisut erinevad,“ rääkis Toomas Triisa.

HT Rally Raid on eestlastele tuttav meeskond, sama tiimi ridades sõitsid Mart ja Toomas oma esimese Dakari aastal 2014 ja 2015. aastal tegi Mart nendega oma teise Dakari. HT Rally Raid meeskonnas töötab neljandat aastat Dakaril ka Eesti mehaanik Martin Graumann.

Dakar Team Estonia ametlik kodulehekülg on www.auto24.ee/dakar. Seal jooksevad nii uudised kui tulemused, saab ennustada ja tiimi toetada.

Toomas Triisa on avanud oma toetusprojekti ka Stardipaigas.

2014. aastal startisid Mart Meeru ja Toomas Triisa esmakordselt Dakari maratonrallil ja nende kohad üldarvestuses olid vastavalt 40. ja 52. 2015. aastal startis Mart eestlastest ainsana Dakaril ja tema lõppkohaks jäi 38. 2017. aasta Dakari maratonralli stardib esmakordselt 2. jaanuaril Paraguaist ja liigub edasi Boliiviasse ning finiš on 14. jaanuaril Buenos Aireses.