Ringrajasari Radical Cup on väga populaarne nende autode sünnipaigas Inglismaal, kus tänavune hooaeg on juba avatud. Suve jooksul on kavas 8 etappi – kahel korral sõidetakse Snettertonis ja Brands Hatchis, korra on karussell keerlemas Doningtonis, Oulton Parkis ning Silverstone’is. Ainus mandri-Euroopa etapp on Belgias, klassikalisel Spa ringrajal.

Nüüd on sarjal perspektiiv suunduda ka Baltimaadesse. Radical Cup´il on juba võistelnud endine Läti meister kardisõidus Karline Stala, kelle isa Andris Stals’i eestvedamisel toimuski autoesitlus Riias, kus kordamööda olid roolis Karline ja Marko. “See on auto, mis peaks sobima nii harrastajale, kui ka profile. Auto kaalub umbes 600kg ja tal on 260 hobujõudu, nii et igati atraktiivne sõiduriist. Sportlik ja lihtne auto on tegelikult võrreldav Le Mansi stiili autoga, samas kahekohaline ja nii oli ka Riias võimalik huvilisi sõidutada,” rääkis Asmer.

Radical Sportscari poolt vastas huviliste küsimustele tegevjuht Jamie Robinson. Eelmise päeva vihmasadu õnneks probleemi ei tekitanud ja nii sai rajal arendada päris korraliku kiirust – omal nahal said seda tunda ka Eestist kohale tulnud väljaannete esindajad. Marko Asmer: ”Kahekohalise auto suur eelis ongi see, et reisja saab kiirusest tõesti suurepärase elamuse. Kas ma ise selles sarjas sõita tahaksin? Sellele küsimusele jätan esialgu vastamata – aga huvi äratas ta küll.”

EAL ringraja kommitee on aktiivselt sekkunud Radical Cupi käivitamisse, selleks on vaja kiiresti lõpule viia Sauga ringraja rekonstrueerimine.

Lätlased võtavad asja väga tõsiselt – alates aprillikuust haldab Bikernieki ringrada Läti riik ja ollakse üpris veendunud, et Radical Cup stardib Bikerniekis juba tuleval hooajal.