Markko Märtin ütles ralli organisaatoritele: „Suuri muresid hetkel pole, autol olid täna väikesed probleemid piduritega ning mootor ei töötanud veel päris nii nagu peaks, kuid see saab korda ja laupäeval saame juba täisvõimsusega sõita.“

Ivars Vasaraudzise kaardilugeja Peteris Spredzise sõnul oli neil kõik korras, kiirus korralik ja tempoga hetkel rahul.

Absoluutarvestuse kolmandal kohal on N-rühma kiireimad, Ott Tänak ja Kuldar Sikk (Subaru Impreza WRX Sti), kes kaotavad Märtinile 32,1 sekundiga ja edestavad neljandal kohal olevaid Egon Kauri ja Erik Lepiksoni (Subaru Impreza WRX Sti) 20,8 sekundiga.

Ott Tänak: „Kõik on sujunud täna hästi, kolmanda katse lõpuosas kadus meil mootorist pisut jõudu, autonina oli rohtu täis ja nii ei tulnud jahutuseks õhku peale. Muidu kõik korras, tempo on hea.“

Kauril ja Lepiksonil on omakorda põnev duell Tšehhi sõitjate, Martin Prokopi ja Jan Tomanekiga (Ford Fiesta S2000), kes kaotavad eestlastele 1,4 sekundiga ja hoiavad üldarvestuses viiendat ja N-rühmas kolmandat kohta.

Kolmandal katsel tabas tagasilöök üldarvestuse kolmandal kohal olnud Georg Grossi ja Raigo Mõlderit, kelle Ford Focus WRC’l olid elektriprobleemid ning mehed olid sunnitud katsel peatuma ja kaotasid pea 11 minutit.

Kaheveolistest on kiireimad Kaspar Koitla ja Andres Ots (Honda Civic Type-R), kes edestavad Sander Pärna ja Ken Järveoja (Renault Clio R3). Neist omakorda 0,7 sekundi kaugusele jäävad Tiit Rattasep ja Madis Halling (Honda Civic Type-R).

Rahvusliku E-rühma kiireimad on peale kolme katset Einar Laipaik ja Siimo Suvemaa (BMW M3).

Historic demoralli kiireimad peale avapäeva on Jarno Kinnunen ja Seppo Luukunen (Opel Manta).