MX1 klassis startinud Lauri Lehtla on saanud nüüd taas korralikult trenni teha, kuid vigastuse eelset, pea kahe kuu eelset seisu selle ajaga muidugi ei taasta. Lauri oli kvalifikatsioonis 20. kohal, mõlemas sõidus parandas ta oma kohta ja sai kirja kaks 18. kohta. Etapi kokkuvõttes tähendas see 19. kohta ja punktilisa MM-sarja kokkuvõttes. „Nüüd olen saanud taas korralikult trenni teha aga nädalaga imet ei tee. Esimesel päeval oli kiirus üsna hea, kuid kui rada läks rohkem auku ja raskemaks, siis ei suutnud enam sama tempot hoida. Enesetunne on läinud paremaks ja jaksasin sõita, kuid paus treeningutes annab just eriti hästi tunda kui rada muutub raskeks. Kuid töötame edasi ja püüan järgmiseks etapiks veel paremasse hoogu saada,” võttis Lauri Lehtla oma nädalavahetuse kokku.

Etapi võitis Clement Desalle Kevin Strijbosi ja Jevgeni Bobrõševi ees, sarja liider Antonio Cairoli piirdus tiimikaaslase Ken de Dyckeri järel viienda kohaga. Cairoli jätkab sarja liidrikohal (643 p), teine on Desalle (553 p) ja kolmas de Dycker (514 p). Lauri Lehtla on 25. kohal (18 p).

MX2 klassis oli Sahkar KTM Racing ridades sõitev Harri Kullas kvalifikatsioonis 19. Esimeses sõidus oli ta 16 ja teises sõidus 12, mis kokku andis etapil 14. koha. Mõlemad sõidud võitis Jeffrey Herlings, kes saadud punktidega kindlustas endale tänavuse MX2 klassi maailmameistritiitli. Teine oli etapil Christophe Charlier ja kolmas Aleksander Tonkov. Nagu siis öeldud, Herlingsit keegi järelejäänud kolme etapiga ei püüa, tal on punkte 692, teisel kohal on Jordi Tixier (516 p) ja kolmas Jose Butron (436 p). Kullas on 15. kohal (182 p).
„Ei olnud selline nädalavahetus nagu oleks soovinud. Ei saanud selle rajaga päris hästi hakkama, kuid headmeelt tegi see, et iga sõiduga läks tunne paremaks. Stardid läksid hästi, teises olin lausa-teisel kolmandal kohal, kuid sõitsin siis valli otsa ja palju sõitjaid läks mööda. Suutsin siiski tõusta kõrgemale ja konkurendid kinni püüda. Kahjuks mõned möödasõidud jäid veel tegemata, sõit sai ennem otsa,” võttis Harri Kullas oma nädalavahetuse kokku.

EMX250 klassis oli stardis Karel Kutsar (Sahkar KTM Racing). Karel, kes oli olnud oma poolfinaali 15. mees, langes finaalis üsna võistlejaterivi lõppu, kuid hakkas siis oma positsiooni parandama ja lõpetas sõidu 30. kohal. Sõidu võit kuulus Valentin Guillod’ile Šveitsist, kelle rahvuskaaslane Jeremy Seewer oli teine ja kolmas oli Mike Kras Hollandist. Sarja kokkuvõttes on Karel enne kahte viimast etappi 44. kohal, olles kogunud viis punkti. „Eks see minu hetke maksimum oli, ei ole mulle just kõige meeldivam rada ja oli siin üsna raske hakkama saada. Konkurents oli samuti tihe,” rääkis Karel Kutsar.

Sahkar KTM Racing meeskond jätkab treeningutega Tšehhis. Sellel nädalavahetusel sõidetakse Tšehhis, Jinin’is noorte maailmameistrivõistlused ja seal stardib 85 cc klassis Hardi Roosiorg. Sealt edasi liigutakse juba järgmiseks nädalavahetuseks Belgiasse, Bastogne rajale, kus toimub järjekordne MM-etapp. Peale seda tullakse kiirelt Eestisse tagasi, kui 20. augustil sõidetakse Türil Tridens Eesti motokrossi meistrivõistluste etapp.