Esiveoliste ehk Super1600 klassis oli täna üles rivistatud korralik rünnakrühm - sarja liider Mihhail Simonov, eestlastest Euroopa meistrivõistluste sarja piloodid Janno Ligur ja Siim Saluri, raske jalaga naabrid Arnis Odinš ja Toni Reunanen, kohalikud tegijad Janno Õis ja Tõnu Peek ning rahvusvahelise RX Akadeemia sarja liider juuniorsportlane Marko Muru. Päev tõotas tulla pingeline.

Esimeses eelsõidus tegi Janno Ligur hea stardi, kuid kolmandal ringil andis tehnika väikese tagasilöögi, mis jättis Eesti esisõitja rajapervele.Selgelt kõige kiirema aja sõitis selles voorus välja venelane Mihhail Simonov, kellele järgnesid Janno Õis ning üliväikeste vahedega Siim Saluri ja Tõnu Peek.

Teiseks vooruks sai Ligur tehnika töökorda ning näitas, millise tempoga Euroopas rallikrossi sõidetakse, kihutades Simonovi eelmise vooru võiduajast finišisse üle nelja sekundi kiiremini. Teiseks tuligi Simonov, kes samuti oma aega märgatavalt parandas. Kolmas koht taas Salurile, neljas sel korral Toni Reunanenile. Eelmises voorus kiiret sõitu teinud Õis keeras aga tolmusel ja kehva nähtavusega rajal auto üle katuse.

Kolmandas ehk viimases eelsõidus oli kiireim taas Ligur, kes parandas eelmise vooru aega rohkem kui kahe sekundiga. Teiseks tuli Peek, kolmandaks auto taas töökorda saanud Õis ja neljandaks Saluri. Ühtlasi oli nüüd Simonovi kord autoga tehnilise rikke tõttu raja äärde jääda.

Poolfinaalides näitas kõige kiiremat aega Simonov, talle järgnesid Ligur, Saluri ja Peek. Kahjuks langes siinkohal konkurentsist Õis, kelle masin otsustas selleks päevaks sõitjaga koostöö lõpetada. Finaalis startisid Ligur ja Simonov koos esireast. Ligur tegi taaskord suurepärase stardi ning juhtis ka suurema osa sellest sõidust, kaotades positsiooni vaid ajaks, mil temal oli jokkerring läbitud kui venelasel veel läbimata. Tulemuseks Ligurile etapivõit, teine Simonov ja kolmas Saluri, kes pakkus veel viimaste meetriteni välja Peekiga põnevat võiduajamist. Pärast võistlust tunnistas Ligur, et kuigi esikoht tuli kätte võrdlemisi kindlalt, siis pingutus selleks oli 100%. Kõige parema sõidu juunoride arvestuses (Junior1600) tegi Marko Muru.

Tagaveoliste ehk Touringcar klassis käis täna väga kõva võidusõit Rommi Pukki, Andrus Karu, Kristaps Grunte, Henri Puhmase ja Silver Viilase vahel. Kui eelringide lõpuks olidki mehed täpselt sellises järjestuses, siis finaali lõpetasid poodiumil Rommi Pukk, Henri Puhmas ja Silver Viilas. Kaks ülejäänut ei kaotanud küll kiiruses, kuid kuna sõit käis tõeliselt täispanga peale, siis piisas vaid pisikesest sõiduveast, mis mõlemad mehed rajapervele jättis.

Krosskartides ehk Crosskart Xtreme klassis oli täna taas vankumatu liider Andre Kiil, kellest kiiremaid aegu suutsid poolfinaalides näidata vaid Eero Nõgene ja Kristo Kütt. Finaalsõidu järjestus täpselt selline ka sai - Kiil, Nõgene ja Kütt. Kõige parema sõidu juunioride arvestuses (Crosskart Xtreme Junior) tegi Joosep Ralf Nõgene.

Nelikveolistes ehk Supercar klassi finaali võitis täna Raini Roomets, teiseks tuli Seido Nõmmküla ning kolmandas Henri Kalmist.

TULEMUSED

SUPERCAR

Raini Roomets, Eesti (Škoda Fabia)
Seido Nõmmküla, Eesti (Peugeot 207)
Henri Kalmist, Eesti (Mitsubishi Lancer EVO VI)

SUPER1600

Janno Ligur, Eesti (Škoda Fabia)
Mihhail Simonov, Venemaa (Renault Clio)
Siim Saluri, Eesti (Citroen C2)

JUNIOR1600

Marko Muru, Eesti (Honda Civic)
Karl-Kenneth Neuhaus, Eesti (Honda Civic)
Martin Juga, Eesti (Lada Samara)

TOURINGCAR

Rommi Pukk, Eesti (BMW 120)
Henri Puhmas, Eesti (Audi 80 Coupe)
Silver Viilas, Eesti (BMW 318)

CROSSKART XTREME

Andre Kiil, Eesti (Speedcar Xtreme)
Eero Nõgene, Eesti (Speedcar Xtreme)
Kristo Kütt, Eesti (Speedcar Xtreme)

CROSSKART XTREME JUNIOR

Joosep Ralf Nõgene, Eesti (Speedcar Xtreme)
Sander Sepp, Eesti (Speedcar Xtreme)
Robert Kutsar, Eesti (Speedcar Xtreme)