Hommikune esimene vabatreening läks Soomeri sõnul, kes alustab uut hooaega Yamahal ja uues, Kallio Racing meeskonnas, väga hästi. “Kuigi Krummenacher ja mitmed kiired ei sõitnud, oli mu aeg neljas ning vaatamata rajal olnud lompidele ja tehtud möödasõidule lähedane testides sõidetule,” rääkis Soomer.

Teise vabatreeningu alguses oli meeskonnal kavas proovida muudatusi tsikli esiosas, hiljem aga simuleerida võistlust, tehes kaheksa kiiret ringi, seejärel boksipeatuse ning veel kaheksa ringi rajal olla.

Soomeri sõnul tuli kavatsustest aga ettenägematute asjaolude tõttu loobuda. Kohe alguses katkestati treening punase lipuga, kuna rajal olid linnud. Seejärel tõi aga Soomer ise koos Steven Odendaaliga punase lipu välja. “Cluzel laotas esimeses kurvis õli laiali, mina seda aga ei teadnud, ühtegi lippu polnud väljas, ja elasin seetõttu üle oma elu kiireima kukkumise,” rääkis Soomer. Kiiruselt umbes 200 km/h läks tsikkel alt ära ning Soomer oli õnnelik, et kukkudes kondid terveks jäid.

Meeskond suutis sel ajal, kui rajalt õli koristati, Soomeri tsikli sõidukorda seada ning treening lõppes tema jaoks 13. ringiajaga. “Kõiki asjaolusid arvestades selline fifty-sixty päev. Kaotasime aega remondile ja paar ringi sõitnud rehvi, mis Austraalias on väga oluline, kuna ainsa etapina tuleb siin võidusõidus kümnendaks ringiks kindlasti teha boksipeatus vähemalt tagarehvi vahetamiseks,” võttis Soomer tänase päeva kokku.

Tänaste vabatreeningute kiireim oli kokkuvõttes šveitslane Randy Krummenacher (MV Agusta Reparto Corse) ajaga 1.32,894. Soomeri 13. tulemus oli 1,537 sekundit aeglasem.

Laupäeval sõidetakse Phillip Islandil hooaja avaetapi kolmas vabatreening Eesti aja järgi kell 01:35, Superpole kvalifikatsioon algab kell 03:55 ning pühapäevane võistlussõit kell 04:15.

13-etapiline sari lõpeb 11. oktoobril Argentiinas.