„Rally Liepāja kulges meile hästi, Auto töötas ilusti ja enesetunne oli hea. Saime kätte head kilomeetrid Rally Estoniaks, mis oli meie põhi eesmärgiks. Tänan meie toetajaid, kes keerulisel ajal selle võimalikuks tegid,“ võttis teise järjestikuse ERC3 etapivõidu võtnud Ken Torn Liepāja sündmused kokku.

„Taas üks väga tubli tulemus. Usun, et selliste tulemuste pealt on hea edasi minna. Eriti suured kiidusõnad Kenile, kes suutis terve nädalavahetuse väga targalt sõita.Samuti suured tänud meie toetajatele, kaasaelajatele ja lähedastele, kes aitavad meil sellised tulemused koju tuua. Kohtumiseni Rally Estonial,“ lisas omaltpoolt kaardilugeja Kauri Pannas.

Estonian Autosport Junior Team liikmetele olid juba enamus konkurendid tuttavad juuli lõpus sõidetud Rally di Roma Capitale´lt, kuid neile lisandus alati kiired konkurendid Mārtiņš Sesks - Renars Francis (Ford Fiesta Rally4). Just koduteedel sõitnud lätlased saidki eestlaste nädalavahetuse peamisteks konkurentideks, kellega sekund-sekundis heitlus kestis peaagu viimase katseni.

Laupäeval alguse saanud võistluse avapäeval sõideti neli kiiruskatset ja läbiti 88,17 katsekilomeetrit.

Möödunud aastased Rally Liepāja ERC 3 ja ERC3 Junior klassivõitjad Torn – Pannas alustasid ralli kolme järjestikuse katsevõiduga ning edestasid enne päeva lõpetanud katset Sesks – Francisit 8,5 sekundiga. Laupäeva viimase katse pikkuseks oli 25,54 km ning selle viimasel kolmel kilomeetril pidid eestlased sõitma Miika Hokkanen - Rami Suorsa pidurid kaotanud Peugeot 208 tolmus.

Eestlased andsid selle katsega lätlastele ära 8,8 sekundit, mis tähendas, et ööpausile läksid 0,3 sekundilise eduga lõunanaabrid.

Pühapäeval sõideti kokku kuus kiiruskatset, mille jooksul läbiti 87,66 katsekilomeetrit. Pühapäeva ERC3 Junior arvestuses teiselt kohalt alustanud Torn – Pannas pääsesid esimesena neljaveoliste autode sõidujäljes sõitmisest ning said sõita Sesks – Francis jälgedes.

Esimese kahe katse võit lätlastele, kes suurendasid oma edu eestlaste ees 4,4 sekundile. Järgneval kahel katsel surus aga Ken Torn gaasipedaali veel tugevamalt maha ning kahe katsevõidu järel oli seis eestlaste kahjuks veel vaid 1,1 sekundit. Kuigi lätlased said kaheksanda kiiruskatse finišis aja kirja, siis kahjuks sinna nende ralli ka lõppes. Ühelt hüppelt maandus auto liialt ninale, mille tagajärjel purunes radiaator ning nii lõpetas mootor koostöö.

Kuigi Torn – Pannase peamised konkurendid Rally Liepāja ERC3 ja ERC3 Junior klasside võitudele olid mängust väljas, siis eestlastele veel kahelt järelejäänud katselt üks katsevõit.

Kui möödunud aastal triumfeerisid Ken Torn – Kauri pannas Läti kruusateedel konkurentide ees ligi pooleminutise eduga, siis sel aastal oli nende vahe lähimate jälitajate ees kümne sõidetud katse järel 49,8 sekundit. Lisaks ERC3 ja ERC3 Junior klassivõitudele teenisid Torn – Pannas üheksa väärtusliku boonuspunkti, sest lõpetasid laupäevase katseteringi teise (4p) ja pühapäevase esimesena (5p).

Peale kahte sõidetud ERC3 ja ERC3 Junior etappi hoiavad Torn – Pannas mõlema arvestuse liidrikohti.

ERC3 Junior puntkiseis peale Rally Liepājat:

1.Torn – Pannas EST 79

2. Rådström – Johansson SWE 45

3. Bassas Mas - Coronado Jiménez ESP 44

JWRC punktiseis enne Rally Estoniat:

1.Kristensson – Sjöberg SWE 28

2. Sesks – Francis LAT 19

3.Torn – Pannas EST 15

Torni ja Pannase hooaeg jätkub 4.-6.septembrini sõidetaval FIA autoralli maailmameistrivõistluste etapil Rally Estonial, mis ka tänavuseks teiseks JWRC etapiks.