"Kiiruse osas oleks võinud natuke kiiremini, aga kohaga lausa peab rahule jääma," rääkis Mitsubishi Lancer Evo X rooli keerav ning Production Cup klassis lätlase Martins Svilise (Mitsubishi Lancer Evo 9) ees 4,2 sekundiga juhtiv Plangi Delfile ja Eesti Päevalehele.

Plangi ütles, et edumaa oleks suurem, kui rehvid oleksid päeva lõpuni vastu pidanud.

"Mõningas kohas kahjuks rehvid ei lubanud rohkemat. Ära kulusid. Naelad tulid välja ja pidamine kadus ära. Oli pisut keerulisem sõita. Kaotasime seetõttu palju aega," sõnas Plangi, kes ei arva, et ta rehviprobleemi tekkimata jäämise korral üldarvestuses kõrgemal kohal oleks.

"Kõrgemal vaevalt, aga kindlasti turvalisema edumaaga järgmise N-rühma auto ees. Tegemist on ikkagi rohkem ralliga, mis sobib paremini Super 2000 ja R5 autodele."

Liepaja ralli teine päev algab 7. kiiruskatsega kell 8.00. Viimane ehk 12. katse stardib kell 15, poodiumile oodatakse võitjaid kell 16.25.

"Põhiline on see, et Svilist ei tohi mööda lasta. Loomulikult võiks seda vahet kohe esimeste katsetega kasvatada," sõnastas Plangi homse päeva eesmärgi.

Ford Fiesta R5-ga sõitvad Raul Jeets ja Alo Toom on kokkuvõttes kaheksandal kohal. Teise R5-ga rallil osalevad Timmu Kõrge ja Erki Pints pidid masina neljandal katsel tehnilise rikke tõttu tee äärde jätma.