Öövõistluste 10. sünnipäevale pühendatud Speedest Dunlop Nightrace algas lõunapaiku treeningsõitudega, millele järgnesid aja- ehk kvalifikatsioonisõidud 402,33 meetrisel distantsil. Ajasõitude paremusjärjestuse järgi pandi paika positsioon finaalsõitudes ehk selgusid võistluspaarid.

Uute rekordite jahil olnud võimsaima klassi ehk Outlaw-klassi sõitjatest tegi parima kvalifikatsioonisõidu Ilmars Zausajevs, kes sõitis 8,59 sekundit lõppkiirusega 267 kilomeetrit tunnis. Paraku sai Eesti rekordiomaniku Veljo Einbergi võimsa Buick Grand Nationali mootor paar nädalat tagasi toimunud etapil kardetust rohkem kahjustusi, mistõttu osales ta sel etapil asendusautoga, et kvalifikatsioonisõidust koguda pisutki punkte hooaja punktiarvestuse jaoks.

Muidu suurepärane asendusauto Chevrolet Corvette ei suutnud siiski konkureerida võimsate Outlaw-klassi autodega ning Einberg veetis finaalsõidud konkurente vaadates. Seevastu olid kõva tahtmist täis konkurendid Kristjan Käbi, lätlane Ilmars Zausajevs ja soomlane Juhani Kautto.

Juba õhtujaheduses peetud finaalsõitudes oli Käbi esimeseks vastaseks Ken Kasch, kellele Käbi edasipääsemise lootust ei andnud, sõites veerandmiili vastasest 2 sekundit kiiremini ehk 9,513 sekundiga. Käbi järgmiseks vastaseks oli lätlane Ilmars Zausajevs, kes hoolimata rajale ligitikkuvast niiskusest tegi siiski pöörase sõidu saades ajaks 8,728 sekundit, auto lõppkiiruseks oli 266,89 kilomeetrit tunnis.

StreetBike klassis jõudsid finaalsõitude esimesest ringist edasi Erko Poska, Raine Lemvald, Priit Serk ja Janar Jundas. Neist võistluspaaridest väljusid võitjatena Lemvald ja Serk, kes hakkasid valmistuma sõiduks esikohale. Võimsamate mootorrataste klassis ProBike finaalsõitude parimad olid Nils Laur, Petri Koivuniemi ja Georg Leonov, kelle seast pidi selguma päeva kiireim mootorrattur. Paraku õhtu edenedes langes ka õhutemperatuur ning peagi pärast päikeseloojangut hakkas võimust võtma udu, mis tekitas rajale niiskuskihi. Peakohtunik tegi otsuse, et mootorrataste ja võimsate autode finaalsõidud jäävad pooleli ning nende paremusjärjestus otsustatakse kvalifikatsioonitulemuste põhjal.