Laitse Rally Park korraldusmeeskond on ette võtnud suure töö, korraldades ühel nädalavahetusel nii Eesti, Leedu, Balti ja Põhja-Euroopa regiooni (NEZ) rallikrossi meistrivõistluste etapid.

Lisaks rallikrossile saab laupäeval näha ka väikeste ja kiirete cross-kartide sõitu, tegu on Läti
meistrivõistluste etapiga.

Laupäevane päev kuulub rallikrossi poolelt US Parts-Gulf Eesti meistrivõistluste sõitudele. Tegu on sarja kolmanda etapiga ja kohal on kõik sõitjad kes avaetappidel kõrgeid kohti püüdnud on.

Sõidud toimuvad viies klassis ja sellel aastal on põhjust headmeelt tunda selle üle, et kiireimas,
Division 1 klassis on igal etapil stardis olnud arvestatav määr sõitjaid.

Selles neljarattaveoliste autode klassis, mis varustatud turbomootoritega, on avaetappidel vaatamist ja põnevust jagunud küllaga, erand pole kindlasti ka Laitse võistlus, mille kiirel rajal sajad hobujõud valla päästetakse.

Juba laupäeva õhtul, kui Eesti meistrivõistluste sõidud on läbi, alustatakse Leedu, Balti ja NEZ sarja esimeste eelsõitudega. Kõigis sarjades on Laitse etapp selle aasta esimeseks.

Balti rallikrossi meistrivõistlused on kavas sellel aastal üldse esmakordselt ja kokku on selles sarjas etappe neli, lisaks Laitsele veel Poolas, Leedus ja Lätis.

Stardinimekiri pühapäevasele võistlusele on muljetavaldav, esindatud on Eesti, Läti, Leedu, Soome ja
Norra. Erinevaid klasse ja finaale on mitmeid, seega jagub pühapäeval vaatamist terveks päevaks.

Laupäeval algavad US Parts-Gulf Eesti meistrivõistluste eelsõidud kell 10.30, finaalide algus on kell 14.30. Sama päeva õhtul tulevad esimest korda rajale oma esimeses eelsõitude voorus NEZ, Balti ja Leedu meistrisarjade sõitjad. Esimese eelvooru algus on kell 18.15.

Pühapäeval algavad eelsõidud Laitses kell 10.00, finaalide algus on kell 15.00.

Võistlejate nimekirjad ja ajakirjanike akrediteeumise leiab aadressilt www.autosport.ee/rallyreg