Kutsari edu Mägi ees oli enne Lange etappi vaid üks punkt. Hommikuses kvalifikatsioonis näitas aga kiireimat minekut värske Briti MX Nationali sarja meister Harri Kullas. Talle järgnesid Kutsar ja Mägi, vahendab portaal mxmania.eu.

Avasõitu asus mõne kurvi järel juhtima Kullas, talle järgnesid Kutsar, Golovkin ja Mägi. Esimestel ringidel tegid Kullas ja Kutsar sellist tempot, et teised jäid neist maha. Sõidu edenedes hakkas Kullas eest ära minema ka Kutsaril, kellele samal ajal seljatagant hakkas lähenema Mägi. Kullase esikohas ei olnudki varsti enam kahtlust ning talle kuulus esikoht. Mägi aga püüdis Kutsari kinni ja viimastel ringidel läks meeste vahel veel kõvaks heitluseks. Kuigi Mägi sai eelviimasel ringil korraks Kutsarile kõrvale lõigata, siis teine koht kuulus lõpuks ikkagi Karelile.

Enne teist ja otsustavat sõitu oli Kutsari edu Mägi ees kolm punkti ja kõik jäi hooaja viimase sõidu otsustada. Mägi tegi super stardi ning läks sõitu juhtima, talle järgnesid Kullas, Golovkin ja Kutsar. Kutsar tõusis kiiresti kolmandale kohale, kuid kaks esimest olid juba mõne ringiga püüdmatult eest ära saanud. Selline sõidu järjestus oleks tiitli andnud Indrek Mägle, kuid Harri Kullasel olid omad plaanid. Sõidu teises pooles möödus ta Mägist ja selline seis sobis suurepäraselt Kutsarile. Viimasele ringile minnes keeras Kullas aga boksi ning Mägil tekkis uuesti lootus sõitu juhtima minna. Kullase mehhaanik töötas aga piisavalt kiiresti ning Harri jõudis rajale tagasi täpselt Indreku ette ja võttis võidu ka teises sõidus. Mägi lõpetas sõidu teisena ja Kutsar kolmandana ja sellest Karelile piisas, et tulla ka Eesti meistriks.

Etapivõidu teenis 50 punktiga Harri Kullas, teine oli 42 punktiga Indrek Mägi ja kolmas 42 punktiga Karel Kutsar. 166 punktiga tuli Eesti meistriks oma esimest hooaega MX1 klassis sõitnud Karel Kutsar. Vaid punktiga kaotas talle lõpuks Indrek Mägi. Kolmanda koha sai hooaja kokkuvõttes 144 punktiga Tanel Leok, kes võistleb sel nädalavahetusel Saksamaal.

MX2 klassis teenis 50 punktiga etapivõidu Jörgen-Matthias Talviku, Eesti meistriks krooniti aga teise koha saanud Priit Rätsep, kes kogus hooaja peale 210 punkti. Talviku saldoks jäi 191 silma.