"Teema tõusis päevakorda tõsisemalt alles aastavahetuse paiku kui Ott uuris, et kas ma poleks koostööst huvitatud," sõnas Kuldar Sikk Delfi Spordile. "Esimene valik oleks mul kindlasti olnud Urmo, aga hetkel tegeleb ta rohkem oma äridega ning rallidel osalemine on jäänud majandulike põhjuste tõttu pisut tahaplaanile."

"Loodan, et sõidame Otiga koos terve hooaja. Eks Võru ralli näita, kuidas hakkama saame," lisas Sikk.

Kokku registreerus 23. jaanuaril Võrumaa teedel sõidetavale Eesti meistrivõistluste avaetapile 76 ekipaaži. Esimese stardinumbri all lähevad rajale Georg Gross ja Kristo Kraag (Ford Focus WRC). Teine stardinumber kuulub samuti WRC autoga sõitvale ekipaazile, kelleks on soomlased Jukka Hiltunen ja Jarkko Kalliolepo (Ford Focus WRC). Soomlaste senine kõrgeim tulemus Eesti rallidelt on 2008 aasta Tallinna ralli, mille nad võitsid. Ka siis oli nende sõiduvahendiks Ford Focus WRC.

Kolmanda stardinumbri all tuleb Võrus Subaru Imprezaga rajale valitsev N-rühma meister Ott Tänak, kelle kaardilugejaks on Kuldar Sikk. Neile järgnevad Egon Kaur ja Erik Lepikson (Subaru Impreza WRX Sti), Priit Saluri-Indrek Lepp (Mitsubishi Lancer EVO 9) ja Margus Murakas-Henri Murakas
(Mitsubishi Lancer EVO 9). Peale aastast pausi on taas rajal Margus Remmak, kes Võrus on stardis koos Urmas Roosimaaga.

Võru talveralli sõidetakse ühepäevasena, kokku on kiiruskatseid viis. Start antakse laupäeval, 23. jaanuaril kell 9.00 Võrus, Vabaduse väljakul, Võru talveralli võitja sõidab sealsamas asuvale poodiumile, 23. jaanuaril kell 17.00.

Võru talveralli kiiruskatsed on tasulised. Rallipass maksab 75 krooni ja see sisaldab ka pealtvaatajate kava, kus on sees nii stardinimekiri, katsete kaardid ja head vaatamiskohad. Rallipassi saab osta alates teisipäevast Mariine Auto esindustest Tallinnas, Tartus ja Pärnus, lisaks on rallipass müügil ralli võistluskeskuses, mis asub Võrus, Kubija hotellis. Eraldi pilet kiiruskatsele maksab 25 krooni.

Võru talveralli ralliraadio on Ring FM, mille sagedus Võrumaal on 101,7 Mhz.