Kahel esimesel aastal sarja ja auhinnatsikli võitnud Kristjan Rätsep läks hooaja viimasele etapile vastu liidrina, kuid kuna finaalis anti topeltpunktid, oli võimalusi ka teistel. Sel korral sõideti Honda Racing motokrossi karikas eraldi sõiduna, kus stardis olid ainult HONDA 125cm³ kahetaktilised või 250cm³ neljataktilised krossitsiklid.

Finaali võitis Arminas Jasikonis Leedust, Rätsep teine ja Karl Saat kolmas. See tähendas hooaja kokkuvõttes, et Kristjan Rätsep võitis sarja ja Honda krossitsikli. Karl Saat oli hooaja kokkuvõttes teine ja kolmas Raido Nikonorov. Teise ja kolmanda koha omanikud saavad auhinnaks Honda spordivarustust. Auhinnad antakse üle EMF hooaja lõpetamisel.

Honda Racing Motokrossi Karikas on ellu kutsutud Honda ametliku maaletooja Honda Motor Europe Ltd. Eesti filiaal (Honda Baltic) poolt koostöös Eesti Mootorrattaspordi Föderatsiooniga 2010. aastal. Tänavuse võistlussarja arvestusse läks kokku 8 võistlust 2013 aasta suvisel hooajal: 2 kestvuskrossi ja 6 motokrossi.