Kui sõidetud on pool hooaega ja neli etappi, on Rätsep olnud igal etapil kiireim. Nii ka eelmisel nädalavahetusel toimunud Honda Racing Motokrossi Karikas sarja neljandal etapil, mis sõideti Türil, „Kevadpealinn Türi 2013“ nimelise motokrossi raames. Sarja peauhinnaks on uus Honda krossitsikkel.

Üldtabelis on teisel kohal Karl Saat (Redmoto Honda Racing), kes on kõigil etappidel olnud teine, kui Rätsep on kogunud 200 punkti, siis Saat on nelja etapiga kokku saanud 176 punkti. Kolmandale ja neljandale kohale käib tihe rebimine Ragnar Valdsteini (Karksi RT) ja Carl Markus Meritsa (Redmoto Honda Racing) vahel, esimene on kogunud 144 ja teine 141 punkti.

Sõita jääb veel neli etappi, 1. juunil Pärnu Kuningas motokross, 8. septembril Mõedaka kestvuskross, 21. septembril Karksi-Nuia motokross ning 13. oktoobril heategevuslik motokross Tanel Leok ja sõbrad. Viimasel etapil on Honda Racing Motokrossi Karikas sõitjatele täiesti omaette sõit, mujal toimub arvestus võistlusel olevate klasside sees.

Sarjas saab osaleda ainult HONDA 125cm³ kahetaktilise või 250cm³ neljataktilise krossitsikliga. Motokrossi distsipliinis on paremusjärjestuse aluseks koht võistlusstardis masinaklassis MX2 A, B, C ja D arvestuses. Kestvuskrossis on punktiarvestuse aluseks üldine paremusjärjestus. Sari on avatud ka välisvõistlejatele.