“Mul oli täna hea päev,” rääkis Remes (Soome, Yamaha), kes võitis ka klassi E 1. “Oli küll üks väike kukkumine, aga ma ei kaotanud kuigi palju aega.” Ta lisas, et rada, kus ringil oli kolm erinevat kiiruskatset ja publikukatse, meeldis talle. “Jah, seal oli päris palju liiva, aga see ei olnud ka nii meeletult kiire; oli palju keerulisi kurve, mina nautisin sõitu.”

“Kiire ja tehniline rada, kus puhkust üldse ei ole,” iseloomustas Remese meeskonnakaaslane Johansson MPE Racingust Priit Biene (RedMoto Racing, Yamaha). “Paks-paks liiv, juurikad, ka madalale turbapinnasele jõudsime välja,” kirjeldas ta. Kuressaare kesklinnas võistlejate paddocki juurde palkidest rajatud ekstreemne publikukatse oli üsna lühike, kuid pakkus pealtvaatajatele hea elamuse. Ka linnast väljas olevate kahe enduro ja ühe krossikatse äärde jagus suvisel Saaremaal pealtvaatajaid.

Biene sõitis täna välja aja 57.40,6 - see andis talle klassis E 2 soomlase Eemil Pohjola (Honda, aeg 55.35,1) järel teise tulemuse. Selles klassis oli kolmas Pohjola kaasmaalane Eetu Puhakainen (TM).

Üldarvestuse kolm kiireimat olid Remes, Pohjonen ja E 3 klassi võitja Antti Hänninen (Husqvarna, 56.16,8).

Klassis E 1 olid kõik kolm kiiremat soomlased: Remes, Roni Salin (Husqvarna) ja Jarkko Tyni (TM).

Klassis E 3 pressis Elary Talu (Sõmerpalu MK, KTM) end Hännineni ja Ossi Haloneni (Beta) vahele.

Ülejäänud klasside võitjad: E 40+ Mika Karma (Soome, Husqvarna); E Juunior 16+ Tiitus Enjala (Soome, Yamaha); Hobi 4T Toomas Palmissaar (Pärnu Motoclub, KTM); Hobi 2T Timo Hermlin (Sõmerpalu MK, Husqvarna); V 50+ Sami Ikonen (Soome, KTM); E Women Hanna Anton (Sõmerpalu MK, Husqvarna); V 60+ Juha Piironen (Soome, KTM); Algajad 4T Sami Puhakainen (Soome, TM); Algajad 2T Virko Noor (Motoklubi AEX, Husqvarna); Kärnataja 4T Priidik Vesi (RedMoto Racing; KTM); Kärnataja 2T Jouni Ahokas (Soome, Beta).

Enduro GP Estonia jätkub homme, pühapäeval, ning sõltuvalt võistlusklassist sõidetakse kaks kuni neli 50 kilomeetrist ringi, kus on kaks endurokatset, üks krossikatse ja üks publikukatse Kuressaare lossipargis. Võistluse autasustamine toimub Kuressaare kesklinnas.