Pealinnast Bukarestist on Red Bull Romaniacs’i keskus, teisel pool Lõuna-Karpaate asuv Sibiu üle 300 kilomeetri kaugusel ja on tõeline paradiis ekstreemspordisõpradele. Loodus mängib ise kõik trumbid korraldajatele kätte, Transilvaania värav, nagu seda piirkonda nimetatakse pakub lisaks eelpool mainitule hingematvaid loodusvaateid ning võimaluse tutvuda kohaliku kultuuripärandi ja mütoloogiaga. Ei oska öelda, kas meie mehed enne starti minekut just in case küüslaugu ka taskusse panid, kuid kohalikud kerge muigega seda igal juhul soovitavad.

Kolmapäeval sõideti Sibiu keskuses rohkearvulise publiku silme all Red Bull Romaniacs’i proloog, tegu oli sirge tänavalõiguga, kuhu oli pandud erinevaid takistusi (kivid, palgid, autod jne) ja osalejate sõnul oli tegu väga-väga raske rajaga. Proloog sõideti kahes osas, esmalt individuaalselt aja peale ja siis juba mees mehe vastu poolfinaalid 16 paremale igas klassis, kust finaali pääses kaheksa paremat. Riho „Lärm“ Kollist hoolitses proloogil selle eest, et kohalikele saaks selgeks mis ja kus on Eesti. Esmalt sõitis ta oma klassis (Hobby Team) välja teise aja, Mart Meeru oli sama klassi kolmas. Mõlemad mehed pääsesid poolfinaali, kus Kollist oli oma poolfinaali esimene ja Meeru oma sõidu kolmas. See tähendas kindlat finaalikohta mõlemale. Finaalis oli Kollist tubli poole distantsi jagu teisel kohal, väike takerdumine kivihunnikus tähendas, et austerlane Christian Strengberger sai temas mööda ja nii Kollistile kolmas koht, võit läks teisele austerlasele Erich Brandauerile, Meeru oli tublil kuuedal kohal.

Toomas Triisa sõidab Hobby Single arvestuses ja oli seal proloogi 23. kohal. Ajaliselt kulus Triisal proloogi läbimiseks parimal katsel 1.48, Kollistil 49 sekundit ja Meerul 1.21. Pisut arusaamatuks jääb, kuidas suutis kiireim mees, Pro Class arvestuses sõitev Johnny Walker selle raja läbida vaid 18 sekundiga, sama mees pani kinni ka Pro Class arvestuse finaali.