Viimase etapi ringi pikkuses oli 55 km, mis koosnes enduro-, krossi- ja ekstreemkatsest. Esimesel päeval sõideti kolm ringi ja teisel päeval üks ring.

Aruküla etapi absoluutarvestuse parim oli Aigar Leok (Sõmerpalu MK), kellele võrdset vastast pole kodukamaral sel aasta leidunud. Enam kui poole minutiga jäi talle alla Martin Leok (Sõmerpalu MK), kes edestas napilt, vaid poole sekundiga, lätlast Ivo Šteinbergsi (CEC. IS. Racing).

Klasside arvestuses oli Aigar Leok parim E-1 klassis. Teise koha võttis Veiko Rääts (Sõmerpalu MK), kes avapäeval oli teine, kuid pidi teisel päeval tunnistama Edgars Šilinsi (Motorsports RT) paremust. Lätlane Šilins tuli kokkuvõttes E-1 klassis kolmandaks.

Eesti meistris ei tekkinud hooaja jooksul kahtlust. Viie etapi peale maksimaalsed 200 punkti kogunud Aigar Leok vahetas mulluse E-2 klassi kulla E-1 klassi esikoha vastu. Valitsev meister Rääts (162 p) leppis teise kohaga ja kolmandaks tuli soomlane Mikael Miettinen (108 p). Rääts võitis aga hooaja Balti meistrivõistluste arvestuses.

Kuigi absoluutarvestuses suutis Martin Leok lätlast Šilinsit poole sekundiga edestada, tuli E-2 klassi arvestuses Sõmerpalu klubisse kuuluval Leokil lõunanaabri paremust tunnistada. Võrdselt koguti 37 punkti, kuid teisel päeval osutus kiiremaks Šilins. Klassi kolmas oli Markus Michelson (TSMU). Meistritiitel jäi siiski Leokile (188 p), teine oli Šteinbergs (121 p) ja kolmas Michelson (108 p). Vaid viie punktiga jäi kolmandast kohast ilma Priit Biene (RedMoto Racing). Balti arvestuses võitis samuti Šteinbergs, teise koha sai Leok ja kolmanda Biene.

Põnev oli heitlus ka E-3 klassis. Aruküla parimaks osutus Dakari-kogemusega Toomas Triisa (RedMoto Racing), kes küll esimesel päeval oli kolmas, kuid suutis teise päeva võita. Teise kohaga pidi leppima Elary Talu (Sõmerpalu MK), kes oli mõlemal päeval teine ja kogus vaid punkti vähem. Kolmas oli Priit Palatu (Sõmerpalu MK). E-3 klassi meistritiitli võitis siiski kindlalt Rannar Uusna (KTM Racing Estonia), kes võitis Arukülas avapäeva, kuid teisel päeval punkte ei teeninud. Sellest hoolimata võitis E-3 klassi meistritiitli 180 punktiga, teine oli Triisa (163 p) ja kolmas Palatu (118 p). Balti meistriks tuli Elary Talu.

Seeniorid 40+ klassis oli kahe päeva peale parim lätlane Einars Vinters (JVE Mototeam), teise koha võttis pühapäeval head hoogu näidanud Vaido Kalm (Sõmerpalu MK) ja vaid punktiga jäi teisest kohast ilma Toivo Nikopensius (Paikuse MK). Paikuse klubi eestvedaja Nikopensius võitis aga meistritiitli 174 punktiga, teine oli Kalm (147 p) ja kolmas Arukülas vaid esimesel päeval startinud Egon Üpraus (SK Stingray; 98 p).

Sarnaselt endurosprindi hooajale on juunioride arvestuses juhtohjad olnud terve hooaeg soomlaste käes. Arukülas oli parim Kosti Kirjavainen (RedMoto Racing), teine Niklas Laankoski ja kolmas Tino Nuuttinen. Parim eestlane oli neljandaks jäänud Sten Salujõe. Kirjavainen tuli 160 punktiga ka Eesti meistriks, teine oli kaasmaalane Nuuttinen (146 p) ja kolmas Arukülas startimata jätnud Reio Timmi (Sõmerpalu MK; 101 p).

Järgmisena Eesti karikavõistlustel osalenud masinaklassid. Harrastajate arvestuses võitis Arukülas mõlemad päevad Rain Koch (Aave SK), teine oli mõlemal korral Kristo Papstel (RedMoto Racing) ja etapi kokkuvõttes tuli kolmandaks Timo Hermlin (Sõmerpalu MK). Meistritiitli võitis Papstel (176 p), talle järgnesid Andres Kukk (RedMoto Racing; 146 p) ja Hermlin (143 p).

Veteranid 50+ klassis tegid puhta töö külalised. Võit läks lõunanaabritele, kui kahe päeva parimaks tunnistati Andris Kalninš (Motosports RT), tema järel lõpetasid soomlane Mika Vuori, leedulane Gintautas Igaris. Karikavõistluse võitis ainsa eestlasena selles klassis Arukülas startinud Andrus Allikvee (Aave SK; 180 p), teine oli soomlane Pekka Sointula (103 p) ja kolmas Jari Mutikainen (88 p).

Kõige rohkem osavõtjaid oli tavapäraselt algajate klassis, kus Aruküla võit läks Kristjan Kuillile (Motodepoo Team Green), teine oli Mihkel Vaks (RedMoto Racing) ja kolmas Ain-Gustav Bartels (RedMoto Racing). Eesti karikavõistluste arvestuses oli parim aga Bartels (175 p), teiseks jäi Kuill (158 p) ja kolmandaks Aare Pere (RedMoto Racing; 133 p).

Uustulnukaid oli stardis neli ja kõik eestlased. Võitis Meelis Vaidla (RedMoto Racing), teine oli Peeter Karja (Tartu EK), kolmas Rene Šapran (Motorspordiklubi GasGas) ja neljas Ralf Üpraus (SK Stingray). Eesti karikavõistlused võitis Karja (152 p), järgnesid Šapran (116 p) ja Üpraus (92 p).