“Kiviõli motofestival on kujunenud siinse regiooni suurimaks motospordiürituseks, mis paelub nii profisportlasi kui ka kõiki motospordi ja efektsete trikkide ja õhulendude huvilisi,” ütles festivali korraldaja Janek Maar. “Seekordsel on festivalil kavas nii traditsioonilised publikumagnetid kui ka mitmed uued showelementidega etteasted.”

Motofestivali alates 2009. aastast toetanud ning tänavu festivali esitleva Starmani juhatuse esimees Aivo Adamson märkis, et ka tänavu on Kiviõlisse oodata tuhandeid motofänne nii Eestist kui ka lähiriikidest. “Kiviõli Seikluspark on sõna otseses mõttes tuhast tõusnud kaasaegne spordi- ja meelelahutuskeskus, mis võõrustab Euroopa ühte kõige lahedamat motofestivali,” lausus Adamson. “Olen veendunud, et augusti esimesel nädalavahetusel saavad Kiviõlist suve ühe tippelamuse nii fännid kui ka kõik tehnikasportlased, kes juba täna võistluseks ettevalmistusi teevad.”

Motofestival saab avapaugu juba reedel, 5. augustil, mil rahva ette tuuakse mitu kaasaelamist ja ka tehnikahuvilistele osalemislusti pakkuvat show-võistlust. “Päeva lükkab käima punnvõrride võidusõit, millele järgneb ekstreemne enduurode proloog ehk rahvale suunatud showelementidega võistlus,” ütles Maar.

Laupäeval peetakse Kiviõlis motofestivali ajaloos esmakordselt maha enduurosprindi võistlus, millel osalevad kõik Baltimaade ja Soome kiiremad enduurosõitjad. Samal ajal algavad krossirajal külgvankrite ja quadide soojendus- ja kvalifikatsioonisõidud. “Õhtu lõpetavad ekstreemne mäkketõusuvõistlus ja traditsiooniline spetsiaalselt valgustatud rajal toimuv efektne soolotsiklite öökross," lisas Maar.

Pühapäeval heitlevad kahekümne erineva riigi külgvankrite meeskonnad maailma- ja quadisõitjad Euroopa meistrivõistluste punktide ees. Sealjuures quadidel tuleb kindlasti väga põnev võistlus, sest tegemist on selle tiitlivõistluse finaaletapiga, kus iga punkt on üliväärtuslik.

Motofestivalil loovad õhtuti meeleolu Karl-Erik Taukar Band ja Terminaator reedel ning A le Coq löögirühma trummishow, Kolumbus Kris ja Koit Toome & The Band laupäeval.

Kõigil kolmel päeval toimub hulgaliselt mänge publikule, lastele on avatud oma tegevusalad ning soovijad saavad proovida tuhamäe seikluskeskuse mägiautode rada ning ekstreemset trosslaskumise seiklusspordiatraktsiooni.

Kiviõli Motofestivali kaasrahastab Euroopa Liit, Euroopa Regionaalarengu Fondi kaudu.

Detailne info võistlusest, selle võistlussarjadest ja ajakavast veebilehelt www.motokross.ee.