Väikeses ehk 0-700 kuubikuliste tsiklite klassis tõotas tulla põnev duell hetke meistrivõistluste liidri Riho „Lärm“ Kollisti ja Billy Toomla vahel. Kahjuks aga lendas Lärmi tsikli mootor juba esimeses eelsõidus laiali ning ta oli sunnitud laenama ratast konkurendilt, Tajo „Peru“ Andresoolt. Lärmil õnnestus sellega küll tippu pääseda, kuid Billy aega ta ei ületanud.
Finaalis aga polnud kummalgi neist piisavalt kiiret minekut, et vastu saada Peru (36,55 s), Hannes Leitsalu (38,49 s) ja Kajar „Ott“ Samoilovi (36,24 s) aegadele.

Suures ehk 700 kõrgema kubatuuriga rataste klassis keegi tippu vallutada ei suutnud. Poodiumikohad jagati mäe esimesel sektoril sõidetud aegade põhjal ning esikoha sai Billy (28,4 s) Ragnar Kõllamõtsa (39,94 s) ja Olmar Vaheri (52,79 s) ees.

Juunioritest oli parim Tarvi Remmelgas, teine Jaanus Hugo Ermits.
Superfinaali pääsesid kõigis sõitudes viis parimat aega sõitnud meest. Mitte kellelgi neist ei õnnestunud oma aega parandada ning nii jäigi parimaks tulemuseks Billy poolt eelsõidus välja sõidetud 31,99 s ning see tähendas, et mäkketõusuvõistluse peakorraldaja Kiviõlis viis koju ka tšeki 250 eurole.

Laupäeva öösel prožektorite valguses sõidetud legendaarse Kiviõli öökrossi staarideks kujunesid soolotsiklitel Heido Havam ning quadraceritel Andro Halliko. Neist esimene võitis nii kvalifikatsiooni kui kõik kolm võistlussõitu, Halliko aga kindlalt oma eelsõidu ja ka finaali.
Eilse päeva Kiviõlis lõpetas võimas ilutulestik ja pärast autasustamistseremooniat pani i-le täpi veel The Suni kontsert.

Täna selgitatakse Kiviõlis välja külgkorvide motokrossi maailmameistrivõistluste etapi võitja, kuid toimub ka quadracerite Eesti meistrivõistluste etapp ning veel ühe maasikana saab jälgida endisaegsete korvikunnide võidukihutamist, kus rajal samuti nii mõnigi MM-i poodiumimees.